Hirdetés

Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5

A konzol új frissítésében mindenki megcsinálhatja a személyre szabott térhangzást.

A Sony elérhetővé tette a PlayStation 5 konzolcsalád 24.06-os rendszerfrissítését, amely egy kezdetben megígért funkciót tett elérhetővé. A japán vállalat már a konzolgeneráció bemutatásakor beszélt arról, hogy a térhangzás optimalizálását személyre lehetne majd szabni, hiszen a hangforrások térbeli detektálásában a legfontosabb szerepe a külső fülnek van, és ennek az alakja azért eltérő lehet az egyének között.

Hirdetés

A PlayStation 5 gyárilag egy alapértelmezett, legtöbb fülformához kvázi jó HRTF-et (head-related transfer function) használt; ez írja le azt, hogy miképpen változik a hang az irány és a frekvencia függvényében. Ez azonban nem adott mindenkinek tökéletes élményt, így az új frissítés keretében egyénileg generálható HRTF-et lehet létrehozni.

Ehhez a felhasználónak annyit kell tennie, hogy felveszi a fejhallgatóját, majd lefuttatja az erre szabott tesztet, és jelzi a gépnek, hogy a hangot nagyjából a tér melyik részéről hallja. A konzol az adatokat rögzíti, és a kapott információk értelmében elkészíti azt az egyedi HRTF-et, ami biztosítja a térhangzást az adott fülformához illő formában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés