Ilyenek lesznek a Philips idei OLED csúcstévéi!

Két új OLED sorozat érkezik, mesterséges intelligenciával, Ambilighttal és Android TV okostévé rendszerrel.

A közelmúltban lezajlott CES-en bemutattak néhány Philips tévét, azonban mivel az észak-amerikai régióban a Funai birtokolja a névhasználati jogot, a világ többi részén pedig a TP Vision, ezért azokat a modelleket Európában nem lehet majd megvásárolni. A TP Vision viszont a közelmúltban tartott egy nagy eseményt Amszterdamban, ahol bemutatták azokat az új Philips készülékeket, amelyeket majd többek között a mi régiónkban, így hazánkban is árulnak majd idén.


[+]

Ezek közül a legfigyelemreméltóbb darabok természetesen a csúcskategóriás termékek, amelyek egyben arról is árulkodnak, hogy milyen irányba halad a márka ebben az iparágban. Nos, némi meglepetésre a cég továbbra is hanyagolja a 8K-t, hiszen a top szériák, a HDR támogatású (HDR10, HLG, HDR10+, Dolby Vision) OLED805 és az OLED855, valamint a Philips 9435 LED LCD család esetén is be kell érni 4K felbontással.

A cég kitart az Android TV okostévé rendszer mellett, készülékei támogatják a Google Assistant és az Amazon Alexa személyi asszisztensek használatát, és természetesen megkapták az exkluzív három oldalas Ambilight technológiát is, mely dinamikus fényglóriát varázsol a képernyő köré. Mindhárom széria 55 és 65 hüvelykes válozatban vásárolható majd meg, egyelőre még ismeretlen áron. Az új modellekbe a Bowers & Wilkins által tervezett 50 wattos, mélysugárzóval kiegészített integrált hangrendszer került, melyek így valószínűleg az átlagos tévéknél egy-két fokkal jobban szólnak.  Az OLED szériák megkapták a saját fejlesztésű P5 képfeldolgozó processzor negyedik generációs legfrissebb változatát. Ez már különféle mesterséges intelligencia eljárásokat is használ, és gépi tanulás, valamint hatalmas adatbázis segítségével javítja fel a képet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés