Még több Phenom II érkezik tavasszal

Egyre erősebben támad az AMD az asztali processzorok szegmensében. Február elején számoltunk be a Socket AM3 tokozású Phenom II processzorok megjelenéséről, ám a lista már tavasszal frissül az új modellekkel.

A kiszivárgott információk szerint áprilisban érkezik az új csúcsmodell, mely Phenom II X4 955 jelzéssel kerül a boltok polcaira. A Deneb kódnevű lapkára épülő, 125 wattos TDP fogyasztással rendelkező termék négy magot tartalmaz, melyek 3,2 GHz-es órajelen üzemelnek. A processzorban négy darab 512 kB-os L2 gyorsítótár kap majd helyet, az L3 gyorsítótár pedig 6 MB kapacitású lesz.

Az igazi meglepetést a májusban érkező Phenom II X2 család fogja okozni, melyek tagjai minden bizonnyal a 45 nm-es gyártástechnológiával készülő, négymagos Deneb lapkára épülnek, két processzormag letiltásával, az L3 gyorsítótár mérete azonban továbbra is 6 MB lesz. Az új, Callisto kódnevű jövevényből egy 545 és egy 550 típusjelzésű modell jelenik meg. Mindkét processzor két aktív magot tartalmaz, melyek 512 kB-os L2 gyorsítótárral üzemelnek, a TDP fogyasztásuk pedig 85 W lesz. A kisebbik változat 3, a nagyobbik pedig 3,1 GHz-es órajelen fog üzemelni.

A Socket AM3 tokozású termékekre jellemzően az új modellek memóriavezérlői támogatják a DDR2 és a DDR3 memóriákat, továbbá működőképesek több Socket AM2+, vagy AM2 foglalattal felszerelt alaplappal is (a támogatott termékek listáját az alaplapgyártók weboldalán lehet fellelni).

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés