Parrot ZIK érintéssel vezérelhető prémium Bluetooth headset

Hirdetés

A Parrot legújabb vezeték nélküli headsetje, a ZIK kifejezetten az okostefonos nemzedék számára készült. Minőség és szolgáltatás terén kiemelkedő képességekkel rendelkezik, ezért cserébe azonban olyan súlyos árat kel fizetni, amely árkategóriában komoly ellenfelekkel kell felvennie a versenyt. A ZIK alapjában véve egy Bluetooth headset, ennél azonban lényegesen többről van szó.


[+]

A zárt felépítésű hangszórók 10 Hz és 20 kHz közötti hangok megszólaltatására képesek, a zajos környezetben való zenehallgatást azonban nem csak a jól szigetelő fülpárnák, de a négymikrofonos aktív zajszűrés is segíti. Bluetoothon keresztül bármely erre alkalmas telefonnal, tablettel, médialejátszóval vagy bármi mással párosítható, NFC megléte mellett az egész procedúra csak egy érintés.


[+]

Igazi különlegességét az adja, hogy egyik oldala érintésérzékeny, vagyis ujjunkkal úgy izgathatjuk a felületet, mint egy tapipadot. Itt különböző irányú suhintásokkal állíthatjuk a hangerőt, vagy lépdelhetünk a zeneszámok között. Szintén kellemes kényelmi szolgáltatás, hogy a füles érzékeli, hogy mikor van a fejünkön, ha nyakunkra vesszük vagy letesszük az asztalra, akkor megállítja (pause) a lejátszást, majd ha visszavesszük, akkor onnan folytatja, ahol abbahagyta.

A valósághoz közelibb zenei élmény érdekében a gyártó a Parrot Concert Hall effektet kínálja, amely úgy pozícionálja a hangokat, mintha élőben hallgatnánk az előadókat. A csomag tartalmaz egy 3,5 mm-es jack csatlakozóval ellátott összekötőkábelt is, így a ZIK lényegében bármilyen forrással kompatibilis. Beépített akkumulátorának töltése USB porton keresztül történik, egyetlen töltéssel alapesetben 24 órás üzemidőt biztosít, amely az aktív zajszűrés bevetésével 18 órára zsugorodik, azonban ha minden lehetőséget a csúcsra járatunk, akkor ez az érték 6 órára olvad. Beépített mikrofonjainak köszönhetően természetesen mobil kommunikációra is alkalmas.


[+]

A Parrot ZIK egyik legnagyobb „problémája” vételára, ugyanis árcéduláján 399 dollár szerepel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés