Jön a Panasonic "üsd, vágd" windowsos ToughPad táblagépének legújabb kiadása

Nem igazán lehet újat mutatni a strapabíró Panasonic táblagépek terén, de úgy tűnik, a gyártó saját magát sem tudta ezúttal túlszárnyalni ezen a téren. A legújabb Toughpad FZ-G1 ugyanis külsejét tekintve semmiben sem különbözik az előző, harmadik generációs géptől. Ez igaz a formájára, illetve az anyaghasználatra is: a váz erősített magnézium-alumínium ötvözet, amelyet kívülről ABS műanyaggal és gumis sarkokkal erősítettek meg, hogy megfeleljen az IP65 besorolásnak és a MIL-STD-810G szabványnak. A 10,1 hüvelykes készüléket tehát a durva bánásmódra, mostoha körülményekre és a viszontagságos időjárásra is felkészítették, cserébe kicsivel vastagabb, mint 10 milliméter, tömege standard (14 órára elegendő 4200 mAh) akkumulátorral 1090, míg az opcionális nagykapacitású (28 órán át kitartó 9300 mAh) egységgel 1360 grammot nyom.


[+]

A tekintélyes méret és tömeg teljes értékű x86-os hardvert, azaz Intel Core i5-6300U központ egységet, 8 GB DDR3L RAM-ot és 256 GB-os (opcionálisan 512 GB-os) SSD-t rejt magában. Ehhez adódik hozzá az 1920x1080 képpontos, 800 cd/m² fénysűrűségre képes kapacitív érintőkijelző, ami kesztyűben, nedves körülmények között, valamint vízálló aktív tollal is használható. Van AC-s Wi-Fi, Bluetooth 4.1 vezérlő, két webkamera és integrált mikrofon, valamint opcionálisan kérhető ezek mellé GPS és 4G modem is. A könnyebb használatot az előlapon található gombok segítik, illetve ne feledkezzünk meg a HDMI, USB 3.0 és jack portokról sem. Egy multi bay modulnak köszönhetően ezen a téren további lehetőségek kínálkoznak, mint Gigabit Ethernet, microSD kártyaolvasó, USB 2.0-s vagy éppen soros port, illetve van opció mágneskártya, SmartCard és UHF RFID olvasó használatára is.


[+]

A Toughpad FZ-G1-hez rengeteg kiegészítő kapható, az említett akkumulátortól fogva az akkumulátorok cseréjét áthidaló (1 percnyi üzemidőre elegendő) telepen át a különféle autós töltőkön keresztül fogva a legkülönfélébb dokkolókig. Az alapgép nem lesz olcsó, alapára 2899 dollár lesz, és erre jönnek majd rá a további extrák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés