280 000 tablet akkumulátort cserél a Panasonic

A zsugorodó eszközökbe egyre nagyobb kapacitású akkumulátorok kerülnek, ezek pedig számos alkalommal okoztak már problémát a gyártóknak, akik emiatt az utóbbi években nagyon komolyan veszik az áramellátás problémájával (legyen az maga az akkumulátor, a töltő, vagy csak annak kábele) kapcsolatos visszajelzéseket, hiszen komoly károkat és sérüléseket tudnak okozni a túlmelegedő, netán kigyulladó alkatrészek.


[+]

A Panasonic nem először kerül gondba az akkumulátorai miatt, most azonban a saját maguk által tervezett és legyártott Toughpad FZ1-G1 Mk1, Mk2 és Mk3 strapabíró tabletekkel akadt probléma (az Mk4-et tehát nem érinti). Egész pontosan az azokban található standard cserélhető gyári akkukkal van gond, melyek extrém hőmérsékleti körülmények között túlmelegedhetnek, ennek következtében füstölhetnek vagy akár lángra is kaphatnak. A Panasonic-hoz összesen 16 esetről érkezett jelentés 2017 márciusa és áprilisa között, így az érintett gépek akkumulátorainak cseréje mellett döntöttek - tehát nem klasszikus visszahívásról van szó, ugyanis a hibásnak vélt akkut nem kell visszaküldeni. Ez 280 000 darab akkut jelent, melyeken a FZ-VZSU84U, FZ-VZSU89U vagy FZ-VZSU96U modellszámozás valamelyike szerepel, de ezek közül sem mindegyik érintett, csak azoké a tableteké, melyek a Panasonic-által kiadott SKU listán szerepelnek (ez itt található).


[+]

A gyártó támogatási részlege a rendelkezésre álló adatok alapján megpróbálja felvenni az érintettekkel a kapcsolatot, de a tulajdonosok maguk is jelezhetik jogos igényüket a Panasonic felé. Az új akkumulátor megérkezéséig a cég azt javasolja, hogy az érintett akkukat a felhasználók távolítsák el és addig dokkolóról vagy töltőről üzemeltessék a gépeket, vagy amennyiben ez nem megoldható, úgy frissítsék gépüket az erre az esetre kiadott speciális BIOS-szal, mely a töltési feszültséget 4 voltra csökkenti és korlátozza az akkumulátor maximális teljesítményét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés