IFA 2014: a Panasonic AX900 tv-je nem hajlítható, nem is görbe, de a képe szuper

Hirdetés

A Panasonic kínálatában az idei évben a gigantikus, 85 hüvelykes X940 mellett az 55 és 65 hüvelykes AX900 sorozatba tartozó modellek képviselik a legfelső kategóriát. A riválisoktól eltérően a vállalat hagyta a csudába a hajlítgatást, meg az ívelt kialakítást, és maradtak a jól bevált, egyenes formánál.

Panasonic AX900
Panasonic AX900 [+]

Ezzel igazából nincs is semmi baj, ennél fontosabb, hogy a képminőség rendben legyen. És itt erre sok panasz nem lehet. Az UHD felbontást kínáló, új, Direct LED háttérvilágítást, és többek között a továbbfejlesztett Local Dimming Ultra technológiát tartalmazó 65 hüvelykes modellt vettük közelebbről szemügyre, és nagyon-nagyon meggyőzőnek tűnt a végeredmény. A Panasonic Hollywood Laborral folytatott közös munka eredményeként létrejött új színreprodukciós eljárásoknak köszönhetően a tónusok természetesek, például a bőrszín megjelenítése is hibátlan.

Panasonic AX900
Panasonic AX900 [+]

Még  gyors mozgások megjelenítése során sem tapasztaltunk semmilyen akadozást a 4K videóknál sem, illetve a betekintési szög is rendben volt. Egyáltalán nem hiányzott a csiricsáré, a felesleges sallang, egyértelmű, hogy kellenek ezek a hagyományos, de mégis csúcskategóriás, innovatív modellek is a piacra. A HDMI 2.0, és Display Port 1.2a csatolókkal megtámogatott, 4K online streming tartalomszolgáltatás kezelését biztosító készülék és kisebb testvére elméletben október-november táján kerülhet a hazai boltokba, egyelőre még ismeretlen áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés