Kedvezőbb árfekvésű X58 chipsetes alaplapot jelentett be az MSI

Hirdetés

Leleplezte legújabb, Intel Core i7 processzorokat fogadó alaplapját az MSI. Az X58 Pro névre hallgató jövevény azokat a felhasználókat próbálja platformcserére buzdítani, akiket eddig a nem túl barátságos árak riasztottak vissza a vásárlástól. A kevesebb extrával felszerelt alaplapért még 200 dollárt  sem kérnek.


[+]

Az árcsökkentés hatására az Intel LGA1366 foglalatot energiával ellátó, második generációs DrMOS technológiára alapozó részleg ötfázisúra fogyatkozott, ami jobbára csak a túlhajtásra van hatással. Továbbra is rendelkezik viszont az Active Phase Switching (APS) képességgel, ennek segítségével energiát lehet megtakarítani a nem használt fázisok lekapcsolásával. A processzorok beépített memóriavezérlőjének megfelelően a DDR3-as modulokat háromcsatornás kialakításban összesen 6 foglalat várja, 24 GB-os összkapacitásig.


[+]

Bővítőkártyákat három tizenhatszoros és két egyszeres PCI Express 2.0, valamint két hagyományos PCI foglalatba lehet illeszteni. Az X58 Pro támogatja a 3-way CrossFireX és SLI kialakítást is, viszont ebben az üzemmódban a harmadik PCIe slot már csak négyszeres sebességű lehet. Meghajtókat egy PATA, egy eSATA és hat SATA-300 csatlakozóra lehet illeszteni. További szolgáltatásai között egy Gigabit Ethernet, Azalia kompatibilis, nyolccsatornás audiokodek, két FireWire, két PS/2 és tizenkét USB 2.0 szerepel, utóbbiak közül hat a hátlapon, hat pedig az alaplapi kivezetések formájában található meg.


[+]

Az ATX szabványú, passzív hőcsöves hűtéssel ellátott alaplapon bekapcsoló- és reset gomb, valamint egy CMOS Clear kapcsoló is helyet kapott, ezek mind jól jöhetnek tuningolás esetén. A BIOS-ban számos lehetőség található a processzorok és memóriák (Memory-Z) túlhajtására, frissítésére pedig – az M-Flash technológiának köszönhetően – USB-s eszközről is lehetőség van. Az MSI X58 Pro már megjelent egyes külföldi webáruházak kínálatában, hazai megjelenésére viszont még várni kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés