A Pierre Cardin ismét tablettel újít, jön a PC-7006

Hirdetés

Pierre Cardin neve valószínűleg még a divatban nem jártasoknak is ismerősen cseng, ami nem csoda, hiszen elismert és világhírű tervezőről és a róla elnevezett márkáról van szó. A cég persze jó néhány területen megmutatta már, hogy mire képes, köztük például gépkocsik belsejét is dizájnolták, de van éppen mobiltelefonjuk és asztali telefonkészülékük is. Tablet összehozásával eddig csak egyszer próbálkoztak, de az nem lett igazán figyelemre méltó készülék, amiben talán annak is szerepe volt, hogy eléggé idejétmúlt konfigurációt kapott.

Idén újra jelentkeztek egy új készülékkel, a PC-7006 modellel, melyet az Egyesült Királyság első dizájner tabletének nevezik. A 7”-es képernyővel ellátott táblagép érintőpanelje alatt az 1 GHz-es órajelű, Cortex-A8 magos Samsung S5PV210 processzor dolgozik, aminek munkáját az 512 MB memória segíti, tárolóként pedig egy 4 GB-os flashalapú megoldást alkalmaztak. MicroSD kártyás bővítési lehetőség szerencsére van, ahogy az 1,3 megapixeles webkamera és a Wi-Fi kártya sem hiányzik belőle. Ugyan 3G is kérhető hozzá, de csak külön dongle megoldással. Úgy tűnik viszont, hogy a divatvilágban alapvető naprakészséget ide már nem sikerült áthozni, operációs rendszerként ugyanis az Android Froyót kapta, nem a legújabb 3.1 vagy 3.2 verziót.

Az 520 grammos tömegű, 195 x 123 x 14 mm-es méretű táblagép ára 275 font lesz, ami nagyjából 87 000 forint körüli összegnek felel meg, így egyértelműen látszik, hogy a márkanevet is meg kell fizetnünk.

Előzmények

Hirdetés