2019. augusztus 22., csütörtök

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

Olcsó alaplapok LGA775 processzorokhoz

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: The Inquirer

Két új, régi Intel lapkakészletre épülő modellel rukkolt elő az EPoX.

Hirdetés

Az év utolsó napjai általában szűkölködnek az újdonságokról szóló hírekben, a tajvani EPoX azonban gondoskodott róla, hogy az év utolsó előtti napja ne múljon el valamilyen új termékről szóló beszámoló nélkül. Konkrétabban két alaplapról van szó, amelyek újdonságértéke ugyan megkérdőjelezhető, de azok számára, akik olcsó alaplap-alternatívát keresnek LGA775 tokozású Intel processzorukhoz, értékesek lehetnek a következő információmorzsák.


EP-5PDAJ

A két alaplap tehát Socket 775 foglalatba illeszkedő Pentium 4 és Celeron D processzorokat fogad: míg az EP-5PDAJ típusjelű modell a manapság kissé öregecskének tekinthető Intel 865PE és ICH5 lapkakészletét tartalmazza, addig az EP-5PLAI a szintén nem mai darab 848P északi híd köré épül. Mindkét alaplap maximálisan 400 MHz sebességű DDR memóriák fogadására képes, a tárolórendszert tekintve két SATA és négy Ultra-ATA egység csatlakoztatható hozzájuk. Mindkét modellt felvértezték a manapság használatos integrált eszközök nagy részével, így a hálózati és hangvezérlő alaptartozék, a FireWire vezérlő integrálása azonban alighanem költségcsökkentési okból ezúttal elmaradt.

A 2004. év talán utolsó "alaplapújdonságokról" beszámoló híradásának végén illene szót ejteni a termékek hozzáférhetőségéről, illetve körülbelüli fogyasztói árukról, erről azonban forrásaink egyelőre nem tájékoztattak.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.