3D-s belépő az EPoX-tól

Az otthoni számítógépekbe építhető, 3D-gyorsítással szolgáló grafikus vezérlőkártyák piaca gyakorlatilag kétszereplőssé vált mára. A két nagy GPU-fejlesztő mögé felsorakozott partnerek száma egyre bővül, főként az alacsony árszegmensben, ahol a kártyák előállítása egyszerűbb, illetve az eladások volumene jóval túlszárnyalja a high-end kártyákét.

A főként alaplapjairól  és barebone rendszereiről ismert tajvani EPoX közel egy évvel ezelőtt elhatározta, hogy partneri szerződést köt az NVIDIA-val, így az nForce lapkakészletekre épülő alaplapok mellett a cég GPU-it felvonultató videokártyák is megjelentek volna az EPoX kínálatában. Ezt a termékvonalat végül elvetette a cég, most azonban úgy tűnik mégis piacra kerülnek az EPoX grafikus kártyái – csakhogy ezúttal az ATI GPU-i lapulnak majd a hűtőborda alatt.


EPoX A955-LD8: éljenek a zöldek!


A gyártó egyelőre két belépő szintű modellt jelentett be, így hamarosan feltűnhet a boltok polcain az A925-LD8 típusjelű Radeon 9250-as, illetve az A955-LD8 típusú Radon 9550-es videokártya. A két vezérlő semmiben nem tér el az ATI referenciaajánlásától, így aligha valószínű, hogy túlságosan közkedveltté válhatnak a hardcore gamer EPoX-rajongók körében, nekik jó hír viszont, hogy a cég nagyobb tudású, gyorsabb ATI videokártyák gyártását is tervezi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epox

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés