octTower mod – egyedi megjelenésű oszlopos PC kanadai módra

Egy újabb érdekes számítógépre bukkantunk, amelyet egy kanadai úriember, Craig (toyoracer) készített. Ahhoz képest, hogy az octTower élete első egyedi építésű háza volt, nem kis feladatba vágta a fejszéjét, ugyanis nem egy meglévő tornyot vagy vázat alakított át, hanem teljesen az alapoktól maga építette fel az egész szerkezetet. A váz és a burkolat jelentős része acélból készült, minden egyes darabot aprólékosan és precízen megmunkált, így a végeredményben az elemek szépen illeszkednek egymáshoz.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Elsődleges célja az volt, hogy valahogy megtörje a klasszikus dobozra hajazó formavilágot, amit egy egészen érdekes elképzeléssel valósított meg. Előlap helyett, az 5,25”-es külső meghajtóhelyek és az adattárolók között egy nyolcszögletű fémoszlop húzódik, amelynek minden egyes oldalát külön fehér LED világítja meg. Ezek után már nem is kérdéses, hogy miért lett ház neve octTower. Ez a nyolcszögletű forma később annyira magával ragadta a készítőt, hogy a torony több pontján is fellelhető a motívum, többek között a lábakban, az oldallap plexiablakán, vagy például az alaplaptálca szerelőnyílásán.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Egyedi felépítésének köszönhetően úgy néz ki, mintha az oszlop tartaná helyén a külön dobozba elhelyezett optikai meghajtót, amely a homogénebb összkép érdekében egy rejtett ajtó mögött bújik meg. Mivel abszolút nulláról kezdte az építkezést, ezért a szokásos kivezetéseket és nyomógombokat is meg kellett oldania valahogy. Ezt azonban nem bonyolította túl, fogott egy Lian-Li 5,25”-es előlapi panelt, új borítást készített hozzá, majd a torony tetejében egy kis ajtó mögé rejtette.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Első ránézésre az ember azt is hihetné, hogy az oszlop a vízhűtés tartályát rejti, de mivel léghűtést kaptak a komponensek, a jelek szerint ez nagyon úgy tűnik, hogy „csak” egy esztétikai elem. Persze a processzor hűtése sem teljesen gyári, mert a hűtőborda nem rendelkezik saját ventilátorral, így a huzatot a hátulsó házhűtő ventilátor nyújtja, a levegő megfelelő irányát pedig egy plexiből készített légcsatorna biztosítja. Szintén nem túl megszokott látvány, hogy az egyenként harisnyázott kábelkorbács erei fonatban tekeregnek a házban. A projekt részletes munkanaplója a bit-tech.net fórumában olvasható.


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés