Némi könnyítést kapott az NVIDIA a USA friss szabályozásával kapcsolatban

Hosszabb távon változtatniuk kell az üzletükön, de az USA megszabott egy kis türelmi időt.

Tegnap írtunk arról, hogy elvágja a legátfogóbb AI gyorsítóktól Kínát az Egyesült Államok, amely az NVIDIA-t kifejezetten érzékenyen érinti, mivel negyedévente nagyjából 400 millió dolláros bevétel van veszélyben.

Hirdetés

Az ügy azért gond, mert a zöldek nem csak Kínának adnak el különböző gyorsítókat, hanem rengeteg kínai partnerrel közösen fejlesztenek, illetve gyártatnak szervereket, amelyek végül nem is Kínában kerülnek értékesítésre, viszont az USA eredeti döntése miatt ezek az üzletek is veszélybe kerültek.

Az NVIDIA gyorsan megegyezett az Egyesült Államok kormányával, hogy az A100-as és H100-as gyorsítók fejlesztése, illetve a rendelésekkel kapcsolatos logisztika továbbra is biztosítható legyen a vállalat hongkongi bázisán. Az USA 2023. szeptember 1-ig adott haladékot a cégnek a változtatásra, és ez elég idő arra, hogy a vállalat alternatív partnereket találjon a céljaihoz.

A fentieken túl a 2023. március 1-ig a nyugati ügyfélnek eladott gyorsítók javítása is biztosítható Kínában, de jövő tavaszig erre vonatkozóan is új partnereket kell találnia az NVIDIA-nak.

Az Egyesült Államok a továbbiakban egyértelműen külön, egyéni szinten elbírált kiviteli engedélyhez fogja kötni a szóban forgó hardverek kínai vásárlóknak történő értékesítését. Általános mentességet tehát nem kapnak a zöldek, de megrendelői szinten folyamodhatnak export licencért, amit vagy megkapnak, vagy nem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés