Hirdetés

Nagyon megpörgeti az A100 és H100 gyorsítók gyártását az NVIDIA

Valószínűleg annyi hardvert szeretnének eladni Kínának jövő tavaszig, amennyit csak lehetséges.

A hónap elején írtunk arról, hogy elvágja a legátfogóbb AI gyorsítóktól Kínát az Egyesült Államok, és ez leginkább az NVIDIA-t érinti érzékenyen, noha a cég kapott némi könnyítést, amin tovább javít egy 2023. március 1-ig tartó türelmi idő.

Hirdetés

Az NVIDIA tehát nem lesz azonnal elvágva az éves szinten nagyjából 1,6 milliárd dolláros bevételt biztosító piacától, de hosszabb távon meg kell oldaniuk a mellőzését, illetve a terméktámogatásra vonatkozó csatornák átcsoportosítását. Nyilván utóbbi a kisebbig gond, sokkal inkább kérdéses, hogy hol találnak még egy olyan nagy piacot, mint a kínai.

A vállalat egyelőre nem tud túl sokat tenni, viszont az UDN riportja szerint a kevéske lehetőségével él, így többek között számottevően növelik az A100 és H100 nevű gyorsítókból legyártott mennyiséget. Ezt alapvetően megtehetik, hiszen a partnerüknél bérelt gyártókapacitást úgy osztják be, ahogy akarják, ergo semmi akadálya nincs annak, hogy más szegmensek kárára a HPC-piacot helyezzék előtérbe. Jövő tavaszig még idő is van, így a cél itt az lehet, hogy a lehető legtöbb kínai igényt kiszolgálják addig, amíg az USA új korlátozása nem akadályozza ezt, vagyis lényegében a türelmi időn belül.

Az UDN információi alapján a TSMC rendelkezik is olyan programmal, ami lehetővé teszi a partnereknek az egyes lapkák gyors legyártását. Noha valószínűleg ez nem olcsó, az A100 és H100 modellek tipikusan azok a termékek, ahol bőven vannak tartalékok az árat tekintve.

Előzmények

Hirdetés