Új Androidot kapott az NVIDIA Shield

A Shield Experience 9.0-s csomag pár extrát is tartalmaz.

Az NVIDIA még 2015-ben mutatta be a Shield Console névre keresztelt konzolt, amely terméket még a megjelenés előtt átneveztek, így később Shield TV néven vált elérhetővé, és Android TV-ként kellett rá tekinteni, ráadásul a BFGD-k integrálva tartalmazzák a rendszert. A hardver az évek során nem igazán változott, viszont szoftveres frissítések folyamatosan érkeznek rá.

Hirdetés

A vállalat most bejelentette a Shield Experience 9.0-s csomagot, amely áttér az Android 11 operációs rendszerre. Ez azonban nem minden, mivel a frissítés tartalmazza a Qualcomm aptX kodek támogatását, aminek a kompatibilis Bluetooth headsetek tulajdonosai biztosan örülni fognak.

A szoftvercsomaggal számos előtelepített program is frissül, így például a GeForce Now kliensalkalmazás, az Apple TV és a Google Play Movies and TV applikáció, utóbbi Dolby Vision támogatást kap.

A Shield Experience 9.0-s csomag lassan települ az érintett eszközökre. Ez különösebb utánajárást nem igényel, mivel a rendszer jelezni fogja az elérhetőséget.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés