Kiadta a HDR-es G-Sync követelményeit az NVIDIA

A Predator X27 és a ROG Swift PG27UQ kijelzők teljes pompájukban csak bizonyos feltételek mellett működnek.

A 4K-s felbontású, HDR-t és G-Sync technológiát is támogató, 27 hüvelykes kijelzőket már jó előre megmutatták a gyártók, az ASUS a ROG Swift PG27UQ-t még az előző esztendő elején, míg az Acer a Predator X27-et egy éve jelentette be. Az alapokat tekintve mindkettő ugyanarra az AU Optronics M270QAN02.2 AHVA panelere épül, ami az előbb említett képességek mellett még 144 Hz-es frissítésre is képes, a fénysűrűsége maximum 1000 cd/m², ehhez pedig 384 zónára osztott local dimming háttérvilágítás társul.

Hirdetés

Ezek természetesen a Computexen is láthatók voltak, és az elérhetőségük már tényleg nagyon közel van, gyakorlatilag az újdonságokat már szállítják a kereskedőpartnerke felé. Mindkét modell elég drága, 2000 dollárt kell otthagyni értük, ami finoman szólva is a luxuskategóriát súrolja, így joggal várható el, hogy működjenek is. Ennek azonban van némi előfeltétele, ugyanis a HDR és a G-Sync nem mindig aktiválható egyszerre. Egyrészt GeForce GTX 1050 vagy jobb grafikus vezérlőre van szükség hozzá, és ezekhez is telepíteni kell az előző héten kiadott firmware-t, ha ezt az adott gyártó már nem tette meg a gyárban.

További kötelező követelmény a Windows 10 operációs rendszer, ugyanis ebben található meg a HDR működéséhez szükséges futószalag. Ezen belül is fontos, hogy a legújabb April 2018-as frissítést kell használni, amihez minimum a 397.64-es GeForce drivert szükséges telepíteni, de az NVIDIA kiemelten ajánlja az elérhető legfrissebb meghajtót, amelyek további optimalizálásokat tartalmazhatnak a HDR-es G-Sync optimális működéséhez. Ezek mellett a fenti kijelzők közül a kiszemeltet a DisplayPort interfészre kell kötni egy megfelelő minőségű DisplayPort kábelen keresztül.

Azt nem lehetne mondani, hogy a követelmények sokkolóak. A hardverigényt korábban is lehetett sejteni, a többi pedig igazából szoftveres kérdés, amellett persze, hogy kétségtelenül fontosak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés