Hirdetés

NVIDIA: készen a PCI Expressre

Az NVIDIA a CES-en demonstrálta PCI Express felületre illeszkedő videokártyáit. A kiadott szűkszavú sajtóközleményből kiderül, hogy a vállalat egy olyan PCI Express-híd lapkát fejlesztett ki, amelynek segítségével a jelenleg hozzáférhető, AGP interfészt használó grafikus processzorok is ki tudják használni az új kapcsolat nyújtotta nagyobb sávszélességet.

A rivális ATI már tavaly több szakkiállításon is bemutatta PCI Express felületre illeszkedő videokártyáit, ám az NVIDIA megoldása flexibilitását tekintve egyedülálló. Dan Vivoli, a vállalat marketing-alelnöke úgy véli, hogy a lapka komoly előnyt jelent majd az NVIDIA számára az új interfész bevezetésekor.

Az AGP és PCI buszokat leváltó PCI Express pont-pont kapcsolat jelentősen nagyobb sávszélességet biztosít, mint a korábbi megoldások. A grafikus kártyák x16 (16 sávos) buszt használnak majd, amely mindkét irányban 4-4 GB/sec sávszélességet nyújt, míg a bővítőkártyák számára fenntartott x1 busz sebessége 200 MB/s körül alakul. Az asztali számítógépekbe szánt lapkakészletek közül a VIA PT890 és az Intel Grantsdale támogatja elsőként az új szabványt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés