Integrált WLAN asztali PC-kben

Hirdetés

Az Intel jövő év második negyedévében megjelenő Grantsdale lapkakészlete, elsőként a vállalat asztali PC-kbe szánt megoldásai közül, vezeték nélküli access point funkcióval rendelkezik majd -- közölte Paul Otellini, az Intel elnöke a cég őszi elemzői konferenciáján. A Prescott magos Pentium 4 processzorokhoz szánt chipset emellett támogatja a DDR2 szabványú memóriamodulokat és a PCI Express interfészt.

A Wi-Fi integrációja jól illeszkedi az Intel digitális otthon víziójába. Otellini ugyanakkor elmondta, hogy a Grantsdale egyelőre nem tartalmaz WLAN adómodult, így a felhasználóknak továbbra is önálló vezeték nélküli kártyát kell majd használniuk a funkció kihasználásához. A bejelentésről szóló beszámolók nem részletezik, hogy melyik Wi-Fi szabványt támogatja majd a lapkakészlet, ahogy azt sem, hogy hogyan. Feltételezhető ugyanakkor, hogy csupán szoftveres megoldásról van szó.

Az Intel noteszgépekbe szánt Centrino platformja a kezdetektől fogva támogatja a vezeték nélküli hálózatokat, ám a funkció ott sem a lapkakészletben található. Az asztali PC-k esetében integrált megoldás még szintén nem született, egyedül a tajvani ULi (korábban ALi) tervezte Wi-Fi képességek integrálását ALi M1565 déli híd lapkájába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés