Hirdetés

Rekorderedményt ért el az ATI

Az ATI Technologies ma tette közzé első pénzügyi negyedéves eredményeit. A november 30-án véget ért negyedév során a vállalat 469,7 millió dollár árbevételt ért el, ami 40 százalékos növekedés a tavalyi év megfelelő időszakához képest. A részvényenkénti nettó nyereség 19 centre rúgott, míg egy évvel korábban részvényenként 3 cent volt. A vállalat bruttó haszonrése 35,9 százalékot tett ki.

A látványos eredményt elsősorban az asztali számítógépekbe szánt önálló megoldások erős forgalmának köszönheti az ATI. Amint KY Ho, vállalat elnök-vezérigazgatója a kiadott közleményben elmondta: "A vezető termékek révén az ATI új vásárlókat és új piacokat hódított meg. Termék-útitervünk szigorú betartása új kártyagyártó partnereket vonzott, és így a jövőben szélesebb disztribúciós hálózat áll rendelkezésünkre." Az ATI a negyedév során kezdte meg az asztali számítógépekbe szánt integrált lapkakészleteinek szállítását és az első PCI Express felületre illeszkedő grafikus processzor mintapéldányainak gyártását.

Amint arról hírt adtunk, a cég egy hónappal ezelőtt megemelte a negyedévre vonatkozó előrejelzéseit; a közzétett eredmények megfeleltek a módosított prognózisnak. A vállalat optimistán tekint az elkövetkező időszakra is. A második pénzügyi negyedévben a szezonálisnál erősebb eredményeket vár az ATI. Az előrejelzés szerint az árbevétel 430-470 millió dollár között lesz, míg a bruttó haszonrés az árbevétel 32-35 százalékát teszi ki.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés