Notebooktrió eltérő célokra

A Rugged Notebooks alapítói nem sokat gondolkozhattak a cég nevén annak idején, de legalább rögtön tudja a felhasználó, hogy mivel is foglalkoznak. Nem nehéz kitalálni, hogy megerősített, mindent kibíró hordozható számítógépeket gyártanak. Az egyik legújabb készülékük az Eagle, amely egy közepes méretű laptop, 14,1”-es képátlójú monitorral felszerelve. Ennek 1280x800 vagy 1440x900 pixeles felbontása lehet, illetve opcionálisan érintésérzékeny panel is választható hozzá. Belülre Pentium vagy Core 2 Duo processzor kerülhet, maximum 8 GB rendszermemóriával. Egy vagy két merevlemez, illetve SSD háttértár szerelhető a készülékbe.

Rugged Notebooks Eagle [+]
Rugged Notebooks Eagle [+]

A hálózati eszközök sorában megtalálható a Gigabit Ethernet interfész, a Wi-Fi kártya, de rendelhető még hozzá Bluetooth, 3G és WiMAX adapter is. A tápellátásért hat- vagy kilenccellás akkumulátor felel. Maga a notebook a hasonló kialakítású gépekhez képest nem is tűnik olyan robusztusnak, tömege sem sokkal nagyobb az átlagnál, mivel 2,5 kilogrammot nyom. Ennek ellenére a magnézium-ötvözetből álló burkolatnak köszönhetően kibírja a 76 cm-es magasságból történő esést is. Az aljzatokat gumikupakok védik, a sarkokon pedig ugyancsak gumiból készült ütközők fogják fel az ütéseket. A termék természetesen az ismert MIL-STD-810F szabványnak is megfelel. Az RNB Eagle laptopja 1695 dolláros kezdőáron szerezhető be Windows 7, Vista vagy XP operációs rendszerekkel előtelepítve.

Rugged Notebooks Eagle [+]
Rugged Notebooks Eagle [+]

A NEC egy jóval visszafogottabb modellel jelent meg. A VersaPro UltraLite VB laptop 12,1”-es képernyőt kapott, aminek felbontása 1280x800 pixel. A konfigurációja az Intel QM57 Express chipkészletére épül, processzora pedig az 1,33 GHz-es órajelen üzemelő Core i5-560UM lesz, de a hírek szerint választhatóak lesznek Celeron, Core i3 és más i5 CPU-k is. E mellé 2 GB memóriát, illetve egy 160 GB-os merevlemezt tettek a tervezők. A notebookot egyébként főleg az üzleti szférába szánja a gyártó, ami magyarázhatja a kissé puritán kinézetét. A VK13M/BB-B jelzésű alapmodell Windows 7 Professional operációs rendszerrel 2000 dollárért vásárolható meg egyelőre csak Japánban.

NEC VersaPro UltraLite VB [+]
NEC VersaPro UltraLite VB [+]

A Gateway az NV szériás hordozható gépét leplezte le nemrég. Az új NV59C66u típusú notebook 15,6”-es képátlójú monitorral rendelkezik, borítása pedig fémből készült egyedi, hullámos mintával kiegészítve. A látványos külső alatt Intel és AMD processzor is dolgozhat, egy Core i3, i5 vagy Athlon, Turion modell személyében. A memória mérete egészen 4 GB-ig bővíthető, a háttértár szerepét pedig egy 320 vagy egy 500 GB-os kapacitású HDD töltheti be. Természetesen optikai meghajtó is kerülhet a gépbe (DVD vagy Blu-ray). Van Gigabit Ethernet és HDMI csatlakozója, 1,3 megapixeles webkamerával is ellátták, továbbá az Intel 6250-es kártyának köszönhetően Wi-Fi és WiMAX hálózatokhoz is lehet vele csatlakozni. A notebook 700 dolláros kezdőáron vásárolható meg, ami feljebb is kúszhat a konfiguráció összeállításától függően.

Gateway NV59C66u [+]
Gateway NV59C66u [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés