Hordozható gépek megerősített külsővel

Megszokhattuk, hogy ha a Getac neve előkerül, az minden bizonnyal egy újabb monstrum érkezését jelzi. Ez persze most sincs másképp, a gyártó ismét egy megerősített hordozható géppel jelent meg, ezúttal az S400-as modellt leplezték le. Hogy pontosak legyünk, a Getac csak félig megerősítettként utal az új készülékre, bár az adatai alapján ez elég szerény kijelentésnek tűnhet. A notebookot a KryptoShell borítás védi a nagyon alacsony vagy éppen magas hőmérsékletek, a rázkódás és a vibráció káros hatásaitól. A képernyője 14”-es képátlójú, 1366x768 pixel felbontású panellel szerelve, amely opcionálisan multi-touch-os is lehet.

Getac S400 [+]
Getac S400 [+]

Belül az Intel Core i5 processzorainak egyike dolgozhat, ami mellé maximum 8 GB memória rendelhető. A háttértár szerepét 320 GB-os merevlemez is betöltheti, de egy ilyen géphez az SSD talán jobban illik, ebből 80 GB-os a legnagyobb. Aki nem elégedik meg az integrált grafikus mag teljesítményével, az diszkrét GPU-t is kérhet az S400-ba, a GeForce G310M az opcionális megoldás. Természetesen a szokásos kiegészítők sem hiányoznak, úgy mint a Gigabit Ethernet, a 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártya, valamint a 2.0-s Bluetooth adapter, amik mellé 3G-s modem és GPS vevő is rendelhető. Ezek mellett a kártyaolvasó és a DVD-író is megtalálható benne. Egy 7800 mAh-s akkumulátor gondoskodik a tápellátásáról, az ára pedig három év garanciával 1800 dollárnál kezdődik. Megjelenés november végén esedékes.

Lényegében a NextComputing újdonsága is a ugyanazzal a leírással illethető, mint a fenti laptop, azaz hordozható, megerősített számítógép, ám ezúttal kicsit más a helyzet. A Vigor Evo Plus egy asztali gép, de abból egy igen bebiztosított fajta. Azt is mondhatnánk, hogy végre egy termék, aminél a számítógépüket eddig fizikailag bántalmazó felhasználóknak sem kell aggódniuk, hogy kárt tesznek akciójukkal a készülékben.

A Vigor tehát egy Intel platformra épülő konfigurációt tartalmazó masina, amely egy, az anodizált, strapabíró külső vázban lévő rázkódás ellen védett belső keretben foglal helyet.

NextComputing Vigor Evo Plus [+]
NextComputing Vigor Evo Plus [+]

Kívülről egy 17”-es LCD monitort függesztettek rá, ami opcionálisan további két kihajtható megjelenítővel toldható meg. Két darab Xeon két- vagy négymagos processzora lehet, maximum 16 GB memóriából gazdálkodhat, tárolókból pedig négy darab 2,5”-es méretű is beszerelhető. Ez utóbbiak hot-swaposak, tehát a gép működése közben is cserélgethetőek. Optikai meghajtóként Blu-ray vagy DVD meghajtó kérhető hozzá, a grafikus kártya szerepét pedig az integrált Radeon e2400 tölti be, ami igény esetén diszkrét megoldásra cserélhető. Mindezt egy 700 wattos tápegység látja el elegendő energiával. A Vigor ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés