Hirdetés

A Nintendo Wii-nek is bevitte a gyomrost a Switch konzolcsalád

A hagyományos konzolok terepén minden korábbi gépét elkapta a japán vállalat.

A Nintendo nyilvánosságra hozta a Switch konzolcsalád friss eladási adatait, amely alapján sikerült elérniük az 103,54 millió leszállított konzolt. Ebben természetesen benne van az eredeti gép, továbbá az erőteljesen hordozhatóságra tervezett Switch Lite , valamint az új, OLED model jelölésű kiadás is. Utóbbira nagy szükség volt, mert feltehetően ez dobta meg az őszi időszak eladásait, amikor tízmilliónál is több Switch talált gazdára.

A fenti eredmény azért is nagyon lényeges, mert az aktuális konzolcsalád megelőzte a Nintendo Wii-t, amelyből az életciklusa alatt 101,63 millió gép fogyott. Ezzel a történelmi lépéssel a Switch termékcsalád lett a Nintendo legsikeresebb hagyományos konzolja.

Az eredményekhez érdemes hozzátenni, hogy a kézikonzolnak számító Nitendo Game Boy és Game Boy Color, valamint a DS termékcsalád még mindig előnyben az eladásokat tekintve, de a Switch nevű rendszert nem szokás a hagyományos kézikonzolok közé sorolni, mivel inkább egy hordozható asztali megoldás, röviden hibrid. Ez inkább egy külön kategória, de amikor az eladási adatait értékeljük, akkor az asztali megoldásokhoz méri a piac.

Azóta történt

Hirdetés