Jön a sokat pletykált kisebb Nintendo Switch

Az érkező kézikonzol nem a Mini, hanem a Lite jelzőt kapja, de nagyjából azt kínálja, amire számítani lehetett.

Évek óta szólnak a pletykák egy kisebb Nintendo Switch konzolról, de nagyjából három hete a HonSon kilistázott pár Switch Mini kiegészítőt, ami megvadította a médiát, elvégre ha most nem jön, akkor talán sosem. A rajongóknak szerencsére nem kellett csalódniuk, ugyanis a japán gyártó bejelentette, hogy érkezik a Switch kisebb verziója, csak éppen nem Mini, hanem Lite néven, de ez legyen a legnagyobb baj.

A Nintendo Switch Lite annyiban különbözik a nagyobb testvértől, hogy dedikáltak kézikonzolnak van tervezve. Nincs tehát lecsatlakoztatható játékvezérlő, illetve dokkoló sem, egyszerűen minden bele van integrálva. Természetesen a gombkiosztás megegyezik az eredeti Switch amúgy leválasztható komponenseivel, ami nyilván a játékokkal való teljes kompatibilitás megőrzése miatt alakult így. Ezzel kapcsolatban a Nintendo garantálja, hogy amelyik játék fut a nagyobbik Switch kézikonzolos módjában, az működni fog a Switch Lite-on is. Bizonyos, például IR szenzort igénylő címek ugyan játszhatók maradnak, de további kiegészítő megvásárlása szükséges.

Az új eszköz kijelzője kisebb, csupán 5,5 hüvelykes, de a felbontása nem változott, ami viszont módosult az a tömeg, ugyanis a friss fejlesztés könnyebb, így kedvezőbb lesz hordozni is. Az NVIDIA által fejlesztett eredeti rendszerchipet is kicserélte a Nintendo egy energiatakarékosabb darabra, és ezzel a japán cég üzemidőt is nyer.

A Nintendo Switch Lite szeptember 20-án lesz elérhető, méghozzá 200 dolláros áron. A potenciális vásárlók három szín közül választhatnak: szürke, türkiz és sárga. Érdemes viszont kiemelni, hogy lesz egy Pokémon verzió is, amely november 8-án érkezik, és elsődlegesen más dizájnt kínál a normál opciókhoz viszonyítva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés