A retrót emeli új szintre Switch firmware frissítése

A Switch Online + Expansion Pack a SEGA Genesis/Mega Drive és a Nintendo 64 egyes játékaihoz nyit utat.

Hirdetés

A Nintendo bejelentette a Switch, 13.1.0-s verziójú firmware-ét, amely stabilitásra vonatkozó javítások mellett bevezeti a Switch Online + Expansion Pack támogatását.

A Switch Online ismerős lehet, hiszen egy ideje elő lehet fizetni a szolgáltatásra, ami évi 20 euróba kerül, de a hozzá kapcsolódó Expansion Pack már újdonság, és további évi 20 euróért megnyitja az utat számos Nintendo 64 és SEGA Genesis/Mega Drive konzolokra kiadott játékhoz. Ezért is szükséges az új firmware, mert ez tartalmazza az emulátort, amin a régi konzolokra tervezett az alkalmazások futnak.

A Nintendo természetesen később bővíteni fogja a mostani felhozatalt, illetve talán javulhat az emulátorok működése is. Erre szükség lenne, ugyanis a jelenlegi beszámolók alapján egyelőre nincsenek túlságosan elragadtatva a játékosok a felkínált minőségi szinttől. A legtöbb kritika a magas input lagot, illetve a grafikai problémákat éri, de az egyes címek irányítása is messze van az ideálistól. A kezdeményezés azonban megfoghatja a retró rajongóit, ha kellően kiforrja magát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés