Nem biztos, hogy teljesen javítani tudja a drifting problémát a Nintendo

Ko Shiota, a vállalat szakembere szerint a tartósság javítása lehet reális cél.

A 2019-es esztendő nyarán írtunk arról először, hogy Ryan Diaz elindított a Nintendo ellen egy csoportos pert, amely a Joy-Con gamepadeket érintő drifting problémát hivatott tisztázni. Azóta már tudni lehet, hogy a gond sújtja a Switch Lite kézikonzolt is, így a csoportos keresetnek ez a modell is a része lett. Nemrég pedig az Európai Fogyasztók Szervezete, vagyis a BEUC (Bureau Européen des Unions de Consommateurs) adott be egy kérvényt az Európai Bizottsághoz, hogy legyen az ügyben egy vizsgálat.

Idén nyáron úgy tűnt, hogy a Nintendo titokban megoldotta a drifting problémát, de valójában a hibát egy alátámasztócsíkkal kezelték, az okot viszont nem szüntették meg.

Ko Shiota, a Nintendo technológiai fejlesztésért felelős igazgatója meglepő módon kifejezetten nyíltan reagált a fenti jelenséggel kapcsolatos kérdésre, amiről az alábbi oldalon lehet olvasni. A szakember szerint a vállalat nem biztos, hogy teljesen javítani tudja a drifting problémát, de a tartósság javítását folyamatosan kutatják, méghozzá anélkül, hogy a működőképesség romlana.

Az új gyártmányú Joy-Con gamepedek alátámasztócsíkjára vonatkozóan még nem telt el annyi idő, hogy ennek hatása reálisan kiértékelhetők legyen, de elméletben képes lehet a tartósság javítására, hiszen az analóg kar alsó fémváza valószínűleg később lazul majd meg annyira, hogy az problémát okozzon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés