Az FCC adatbázisa árulkodik a Nintendo Switch kézikonzolról

A leadott tesztrendszer minden bizonnyal a végleges darab, legalábbis a hitelesített részek biztos nem változhatnak.

Az FCC, vagyis a Federal Communications Commission végre lebuktatta a Nintendo Switch kézikonzolt. Persze csak formális értelemben, hiszen a japán cég már korábban bejelentette a termék érkezését, ugyanakkor a cégeknek kötelességük minden olyan kiadás előtt álló eszközt leadni tesztelésre, amely vezeték nélküli kommunikációra alkalmas, és ez alól természetesen a Switch sem kivétel. Emiatt az érkező masina feltűnt az említett bizottság adatbázisában, és kiderült róla pár érdekesség.

A Switch 5 GHz-es sávot támogató IEEE 802.11ac-s, MIMO Wi-Fi vezérlőt kap, de persze a 2,4 GHz-es sávot is támogatni fogja, hiszen nagyon sok háztartásban ennek megfelelő a vezeték nélküli hálózat. Erre tulajdonképpen számítani lehetett, de az már meglepetés, hogy a leadott gépet nem tesztelték 3G/4G-re, ami azt jelenti, hogy nem volt benne mobilinternetet támogató modem. Elképzelhető persze, hogy a Nintendo két verzióval készül, amelyek közül csak egyik tud 3G/4G-t.

A Bluetooth modul sem hiányzik a kézikonzolból, ezen belül is a Bluetooth Low Energy, ismertebb néven a Bluetooth Smart szabvány valamelyik verziója került a rendszerbe. Utóbbi nem meglepetés az ilyen mobil eszközök jellemzően erre építenek. Mindemellett az FCC leírása szerint a tesztre küldött Nintendo Switch akkumulátora nem volt cserélhető.

Valószínűleg a Nintendo Switch kézikonzolról ennél többet már nem fogunk megtudni a január 12-én esedékes nagyobb bemutatóig.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés