TIPA díjak a Nikonnak

A Technical Image Press Association (TIPA) a fényképezéssel foglalkozó sajtóorgánumok vezető európai szakszövetsége három díjjal jutalmazta a Nikont: a Legjobb Professzionális dSLR (Nikon D3), a Legjobb Szakértői dSLR (D300), valamint a Legjobb Professzionális Objektív (AF-S Nikkor 14-24 mm f2.8G ED).

A zsűri így jellemezte a termékeket:

D3: „Ez a professzionális tükörreflexes fényképezőgép mérföldkő a Nikon életében. Ez a Nikon első olyan modellje, amely teljes képes, FX-méretű érzékelővel (23,9 x 36 mm) rendelkezik. Ennek köszönhetően a 12,1 megapixeles CMOS-érzékelő minden egyes képpontja nagyobb méretű, így a gép gyenge fényben nyújtott optikai teljesítménye fenomenális.” – a zsűri további elismerő megjegyzésekkel illette a Nikon D3 strapabíró vázát és gyors sorozat-felvételi képességét.

D300: „Erőt sugalló formáival, kiváló kezelhetőségével és robusztus, időjárásálló kialakításával a Nikon D300 professzionális minőséget kínál elfogadható áron. A 12,3 megapixeles CMOS-érzékelő lenyűgöző teljesítményre képes.”

AF-S Nikkor 14-24 mm f2.8G ED: „Ez az egyedülálló, rendkívül nagy látószögű zoom objektív a kiemelkedő minőséget kereső profi és amatőr fotósok számára egyaránt új fényképezési lehetőségek tárházát nyitja meg.” – kiemelést érdemel az objektív Nano-Crystal Coating lencsebevonata, amely csökkenti a szellemképeket, valamint a lencsetag és az érzékelő között fellépő tükröződéseket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Hirdetés