A NextComputing bővítette brutális bőrönd szerver kínálatát

A NextComputing mindig is híres volt különleges, elsősorban ipari és katonai felhasználásra szánt mobil eszközeiről. A cég a napokban jelentette be, hogy Radius EX hordozható munkaállomásukra alapozva újabb taggal bővítik D-NAS (Deployable Network Attached Storag) kínálatukat. Ezek olyan speciális számítógépek, melyek egy nagyteljesítményű szerver és egy hálózati adattároló képességeit egyesítik egy végtelenül kompakt, bőrönd méretű szerkezetben, hogy a beérkező roppant nagy adatmennyiség azonnal feldolgozható legyen.

Nem mindennapi szerkezetek
Nem mindennapi szerkezetek [+]

A koffer összesen 16 szerszámmentesen szerelhető, maximum 1 TB kapacitású SATA vagy SAS merevlemez befogadására alkalmas, ezek a legkülönfélébb RAID tömbökbe (0, 1, 0+1, 5, 6) szervezhetők. A villámgyors hálózati kapcsolatról egy Fibre Channel és egy 10G Ethernet adapter gondoskodik, a stabil áramellátást pedig 2+1 menet közben cserélhető, 1300 wattos AC, vagy 48 voltos, szintén 1300 wattos DC adapter biztosítja, így szinte bármilyen fizikai és informatikai környezetbe pillanatok alatt beilleszthető.

NextComputing Radius EX munkaállomás
NextComputing Radius EX munkaállomás [+]

Mint már említettük, nem csupán egy hálózati adattárolóról, hanem egy komplett munkaállomásról van szó, a burkolat a legerősebb Intel Core i7 vagy Xeon processzorokat tartalmazhatja, ezekből akár kettőt is. Az új jövevény pontos specifikációja még nem ismert, de tekintve, hogy a Radius EX családban akár 96 GB memóriát is lehetett rendelni, ezen a téren valószínűleg itt sem lesz hiány. Megjelenítőként egy az oldallapba integrált 17 hüvelykes panel használható, melynek felbontása méretéhez képest kellemesen magas, 1920x1200 képpont. Vagyis, valóban mindent sikerült beintegrálniuk a képességéhez képest kifejezetten apró készülékházba, használatához csupán valamilyen beviteli eszközt kell csatlakoztatni. Felhasználása elsősorban katonai hadműveletekben, katasztrófák helyszínén, vagy olyan terepmunka folyamán képzelhető el, amikor tetemes adatmennyiség gyors és azonnali feldolgozására van szükség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés