Netbook Navigator Nav13X ultranetbook – új faj született?

Hirdetés

Az új notebookkategória, az Ultrabook egyre több taggal büszkélkedhet, szép lassan az összes nevesebb gyártó felsorakozott a trendi koncepció mögé, amely specifikációit az Intel rögzítette. A követelményeknek azonban nem könnyű megfelelni, nem csak fizikailag, de a hardverek szempontjából is elég szigorúak a megkötések, mely sajnos a vételárban is megjelenik. Azonban van, aki másként képzeli el ezt az egész „ultra mizériát”!


[+]

Az elsősorban táblagépeket gyártó Netbook Navigator egy olyan termékkel rukkolt elő, amely bár büszkén viseli az Ultrabook jelzőt, de teljesen jogtalanul. A Nav13X fizikai adottságai alapján éppen még bele is férne a kategóriába, 0,6”-es magassága (15 mm) és 680 grammos tömege kifejezetten impozáns, de a burkolat alatt borul a papírforma. Apropó burkolat. Megjelenése erőteljesen hasonlít egy MacBook Airre, amely tegyük hozzá nem vált kárára, a borítás anyagára azonban nem derült fény.


[+]

Visszatérve a hardverkomponensekre, a processzor szerepében nem egy alacsony fogyasztású Intel Sandy Bridge, hanem egy duplamagos Atom N2800 található, mely 1,86 GHz-en ketyeg. A 2 vagy 4 GB memória mellett 1,8”-es SSD meghajtó gondoskodik az adatok tárolásáról, ennek kapacitása 32, 64 vagy 128 GB lehet. Vagyis belsejét tekintve ez egy kutya közönséges netbook. Kijelzője viszont az Ultrabookokhoz képest rendben van, a 13,3”-es, LED-es háttérvilágítású panel felbontása 1366x768.


[+]

Vezeték nélküli kommunikációra IEEE 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 2.1 modult kapunk, csatlakozók tekintetében pedig 2 x USB, egy Mini HDMI és egy kombinált VGA/LAN kimenet sorakozik a készülékház két oldalán. Természetesen egy webkamera (1,3 MP) és egy SD kártyaolvasó sem maradhatott ki a repertoárból. A vékony netbook táplálásáról egy háromcellás (4100 mAh) akkumulátor gondoskodik.


[+]

A moderált teljesítményhez szerencsére lényegesen emészthetőbb árcédulát párosítottak, a Netbook Navigator Nav13X vételára kiépítéstől függően 499 dollártól indul.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés