HDMI nélkül érkezik a Toshiba új netbookja

A Toshiba bejelentette, hogy érkezik a Dynabook N301, mely egy Cedar Trail platformra épülő netbook lesz, azon belül is az Intel Atom N2800-as terméket kapja meg. Ennek köszönhetően a masina kétmagos processzorral dolgozik, melynek órajele 1,83 GHz. Az IGP szerepét egy 640 MHz-en üzemelő GMA 3650-es megoldás látja el PowerVR SGX 545-ös alapokkal. A teljes lapka TDP fogyasztása 6,5 watt körül alakul, ami egész jó érték.

A 10,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelző 1024x600 pixeles felbontást támogat, emellett a netbookba 2 GB rendszermemória kerülhet, noha a terméket alapból 1 GB-tal szállítja majd a Toshiba. Az adattárolás feladata egy 320 GB-os HDD-re hárul, emellett az újdonság tartalmaz 10/100-as Ethernetet, IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modult és kártyaolvasót, az esetleges extra megjelenítő pedig a D-Sub interfészre köthető. Itt érdemes megjegyezni, hogy HDMI kimenet nem lesz a netbookon, a vállalat az Intel WiDi használatára buzdítja a felhasználókat. Ehhez megfelelő tévé vagy vevőegység szükséges, így alaposan megnehezítette a cég a potenciális vásárlók dolgát. Persze komolyabb   multimédiás igények esetén eleve érdemes elkerülni az Atomokat, így a HDMI hiánya talán még sem lesz akkora gond. Az akkumulátor a gyártó állítása szerint 6,5 órán át is kiszolgálhatja a mobil gépet, de ha ez nem elég, akkor lehetőség van egy nagyobb egységet kérni a termékbe, mely akár 8 órán át bírja a strapát.

A Toshiba Dynabook N301 Harman/Kardon hangszórókat kapott, ami a minőségi hangzásvilágért felel. Az előtelepített operációs rendszer szerepét egy 32 bites Windows 7 Starter látja majd el, melyhez igény esetén a Microsoft Office Personal 2010 előtelepítése is kérhető. Az új netbook először Japánban kerül forgalomba, az előzetes hírek szerint nagyon pénztárcabarát árcédulával, de konkrét adatok még nincsenek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés