Novero Solana netbook-tablet hibrid – dupla funkció, dupla operációs rendszer

Az olyan netbook koncepció, mely egy mozdulattal tabletté alakítható, már nem új keletű, talán az egyik legismertebb próbálkozás a Dell Inspire Duo volt, amely valójában mindig is megmaradt az érdekesség szintjén, tömegesen nem sikerült meghódítania a piacot. Ennek ellenére a tablet-netbook hibrid megoldás gondolata még nem tűnt el teljesen a köztudatból, most például a Novero jelentett be egy nagyon hasonló szerkezetet Solana név alatt.


[+]

A szerkezet első pillantásra úgy fest, mint bármelyik másik netbook, mely kijelzőjének szerepében egy 9,7 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású panel látható, felbontása 1024x768 pixel, vagyis 4:3 képarányú. Azonban a megjelenítő a keretben egy középső tengely mentén 180 fokban kiforgatható, így a billentyűzetre visszahajtva a multitouch képes érintőkijelzőnek köszönhetően táblaszámítógépként funkcionálhat.


[+]

A gép lelkét egy duplamagos Intel Atom N2600 processzor képzi (1,6 GHz), mellette 2 GB memória és 32, 64 vagy 128 GB-os SSD található a fedélzeten. Vezeték nélküli kommunikációra a szokásos Bluetooth és Wi-Fi mellett mobil adatkapcsolatra (HSPA+) is lehetőség van, ehhez a megfelelő SIM kártyát egyszerűen csak a gép oldalába kell pattintani. Csatlakozók tekintetében 2 x USB 2.0 port, a szokásos audió csatlakozók, HDMI kimenet és egy microSD kártyahely olvasható a specifikációban. A konfiguráció táplálásáról egy 32 wattórás akkumulátor gondoskodik.


[+]

A tapicskolásra éppen a Windows 7 operációs rendszer is megfelelő lehetne, de a gyártó a maximális tablet élmény érdekében egy Androidot (2.3.7) is feltelepített, így a két operációs rendszernek köszönhetően lényegében négy különböző módon használhatjuk a Solana-t. Pontos megjelenési dátuma még ismeretlen, de azt már lehet tudni, hogy a 64 GB-os SSD-vel szerelt alapmodell vételára Európában 550 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés