Nem butítják le a PlayStation 3 konzolokat

A Sony egyik munkatársa egy a múlt hét végén tett nyilatkozatában nevetségesnek titulálta azokat a pletykákat, melyek szerint a novemberben piacra kerülő PlayStation 3 játékkonzol lelkét képező Cell processzor órajelét gyártási problémák miatt kénytelen lesz leszabályozni a vállalat 3,2 GHz-ről 2,8 GHz-re annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű konzol készülhessen a piaci premierre, illetve az azt követő bevezetési időszakra. Mint ismeretes, a rivális Microsoft Xbox 360-as játékgépének szállítása a tavaly novemberi debütálás után sokáig akadozott, ám ilyen nem fog előfordulni a PlayStation 3 esetében – fogadkozik a Sony.

Az új PlayStation konzolnak a gyártó eredeti tervei szerint már piacon kellene lennie, ám a Sony tavasszal kénytelen volt elismerni, hogy a fejlesztés és a gyártás nem haladt kellő ütemben, így a piaci premiert az eredetileg tervezett tavaszi, kora nyári időpontról őszre halasztják. A gyártó akkor konkrét részleteket nem közölt a problémákról, ugyanakkor bennfentesek szerint a konzol szériafelszereltségét képező Blu-ray olvasóval akadtak gondok. Mindazonáltal az egyik neves internetes játékmagazinnak körülbelül két hete úgy nyilatkozott egy magát jól értesültnek, a vállalati belső körökben jártas embernek tartó anonim hírforrás, hogy a rendszer processzorával sincs minden rendben; az eddig legyártott Cell CPU-k túlmelegednek, kihozataluk pedig nem éri el a kívánt szintet. A Phantom Insider álnéven nyilatkozó forrás akkor azt állította, hogy a Sony így kénytelen lesz az órajelet csökkenteni, illetve a PlayStation 3 tápegységét egy külső dobozba helyezni.

Jonathan Fargher a Sony képviseletében határozottan cáfolta ezeket a pletykákat, nevetségesnek tartva azt az elképzelést, hogy a vállalat ilyen kései fejlesztési fázisban hajtana végre ilyen jelentős módosításokat a következő generációs játékkonzolon. A szakember mindezen túl egyenesen kikérte cége nevében azt a feltételezést, miszerint a Sony ne lenne képes egyetlen készülékbe integrálni az összes komponenst (beleértve a tápegységet is); ahogy Fargher fogalmazott, a vállalat közel negyven évnyi tapasztalattal rendelkezik a szórakoztatóelektronikai berendezések gyártásában, így – ahogy korábban sem – most sem fognak csalódást okozni a vásárlóknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés