Ismét bemutatkozott a PlayStation 3

A Sony Computer Entertainment szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt adta közre a világszerte hatalmas sikert aratott PlayStation játékkonzolcsalád új generációjának előzetes specifikációt, a vállalat így tegnap Los Angelesben lényegében már csak két nyitva maradt kérdésre adta meg a választ, amikor az E3 keretén belül bejelentette az új konzol piaci debütálásának idejét, illetve a játékgép ajánlott fogyasztói árát. Nagy meglepetést mindazonáltal senkinek nem okoztak az elmondottak; a PlayStation 3 idén novemberben érkezik, és lényegesen drágább lesz, mint a konkurens Xbox 360.

A Sony új konzolgépe az eredeti tervek szerint idén tavasszal, azaz körülbelül fél évvel a Microsoft megoldását követően került volna a boltok polcaira, ám az év elején megrendezésre került, a PlayStation 3 szempontjából gyakorlatilag eseménytelenül telt CES után már lehetett sejteni, hogy az ütemterv nem tartható, a konzol csak késve kerülhet piacra. A vállalat elnöke, Ken Kutaragi végül egy a sajtó számára is nyilvános fejlesztői konferencián március közepén elismerte, hogy csúszik a konzolgép fejlesztése, így a debütálás novemberre tolódik. Mától már az is tudható, hogy november 17-én lesz a világpremier.

A Cell processzort, 256 MB GDDR3 grafikus memóriával gazdálkodó RSX grafikus processzort, valamint 256 MB XDR rendszermemóriát tartalmazó PlayStation 3 két változatban kerül majd forgalomba; a 20 gigabájtos Serial ATA merevlemezt tartalmazó típus ajánlott fogyasztói ára 499 euró lesz, a 60 gigabájtos merevlemezes háttértárral rendelkező modell 599 eurót kóstál majd.

A PlayStation 3 konzol felszereltségéhez tartozik továbbá egy Blu-ray lemezeket is olvasó optikai egység, egy 5.1 csatornás, Dolby Digital, DTS jelek dekódolására alkalmas hangrendszer, egy 3 az 1-ben kártyaolvasó és 4 USB port. A konzol hálózati kommunikációjáért egy gigabites Ethernet-vezérlő, egy 802.11a/b/g szabványokat ismerő WLAN rendszer, illetve egy Bluetooth 2.0 szabványú adatcserélő modul felel. A konzol HDMI csatlakozóval is rendelkezik, melyen keresztül 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p felbontású képet tud közvetíteni. Az olcsóbb változatnál ezek közül hiányzik a kártyaolvasó, a Wi-Fi adapter, valamint az imént említett HDMI csatlakozó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés