IFA 2010: négy alapszínre épülő 3D tévék

A Sharp a nagy gyártók közül mondhatni megkésve mutatta be 3D-s televízióit, de a jég végül megtört, az új modellekről pedig ódákat zeng a konszern.

A cég elmondta, hogy a mérnökök rengeteg energiát öltek a dupla körvonallal megjelenő szellemképek előfordulásának minimalizálására. Három különböző technológiát hangolnak össze ennek érdekében, amelyeket az új AQUOS LE925-ös sorozatba tartozó készülékek tartalmaznak is.

Sharp LE925-BDHP90
Sharp AQUOS LE925 sorozat

A vállalat szerint jelenleg a legjobb elérhető képminőséget kínálják a laposképernyős televíziók körében. A Sharp által kifejlesztett UV2A rendszer például lehetővé teszi a képernyőben található folyadékkristályok optimális elrendezését. Ezáltal a képminőség is optimális, a panel apertúrája pedig javul. Ez az apertúraarány azáltal, hogy több fényt enged át a háttérvilágításból, ideális alapot szolgáltat arra, hogy ellensúlyozza azt a fényerőveszteséget, amit az aktív szemüvegek jobb és bal szemnek szánt kép közötti váltása eredményez. A Quattron rendszer lényege, hogy a Sharp negyedikként hozzáadta a sárga színt a hagyományos pixelstruktúrához, amellyel állítólag valósághűbb árnyalatok érhetőek el, ráadásul frissítési sebességet is a 3D-s panelekhez igazították.

A szintén saját fejlesztéű, energiatakarékos Super Edge LED háttérvilágítási rendszer a nevének megfelelően a háttérvilágítást optimalizálja, ami ezáltal még tökéletesebb kép előállítását teszi lehetővé.

A vállalat versenytársaihoz hasonlóan az aktív shutteres technológiát használja a háromdimenziós tartalom előállításához. Ennek lényege, hogy a tévé és a szemüveg működése tökéletesen szinkronizált. Amikor az összes komponens aktív, a televízió 3D módban a jobb, majd a bal szem számára címzett képet közvetít, gyorsan váltakoztatva azokat. A szemüveg ezekkel a jelekkel szinkronban kapcsolja a jobb vagy bal lencsét átlátszó vagy sötét állásba. Az emberi agy ezt az információt 3D-s hatásként dolgozza fel, vagyis létrejön a mélységérzet.

A gyártó egy BD-HP90S jelzésű 3D-s Blu-ray lejátszót is bemutatott, mely a fentebb részletezett LE925-ös tévékhez ideális. Az újdonság támogatja a DLNA-t, valamint a vezeték nélküli hálózatokat. A termék rendelkezik még az AQUOS Pure Mode funkcióval is, ami  automatikusan optimalizálja a képtovábbítás beállításait, amennyiben egy Sharp AQUOS televíziót észlel a HDMI interfészen keresztül.

Az új tévék ősztől vásárolhatók majd meg, ám arról egyelőre nincs konkrét információ, hogy mennyit is kell majd értük fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés