Hirdetés

Az NBMinernél is nagyobb gyomrost ad a T-Rex a GeForce-ok bányászlimitjének

A szóban forgó szoftvernek nem csak a teljesítmény egy részét sikerült visszanyerni, de a szabad kapacitást is befogja.

Augusztus közepén írtunk arról, hogy az NBMiner szoftverre már nem limitál annyira a GeForce-ok bányászlimitje, ugyanis az említett program elérte, hogy az LHR jelölésű VGA-k – az Ethereum kriptovaluta bányászata során – ne csak az elméleti számítási teljesítmény 50%-ával tudjanak dolgozni, hanem úgy nagyjából 70%-kal.

Ez nagy győzelem volt a bányászoknak, de itt nem álltak meg, ugyanis elkészült egy másik, T-Rex nevű szoftver megoldása az NVIDIA limitációjára. A 0.24.0-es programverzió egyrészt biztosítja azt a lehetőséget, amit az NBMiner 39.0-s frissítése, tehát ezzel is megoldható az LHR mód tuningja. Másrészt viszont új megoldás az úgynevezett dual mining, aminél a VGA elméleti számítási teljesítményének 30%-át Ethereum kriptovaluta bányászatára lehet használni, de mellette a maradék 70%-ból bányászható valami más is, például Ergo, Ravencoin, esetleg Conflux.

A lehetőségek pontos leírását az alábbi oldalon lehet szemügyre venni, a lényeg annyi, hogy ilyen formában már az LHR jelölésű VGA-k teljes ereje hasznosítható, méghozzá bányászlimit ellenére. Némi korlátot jelent ugyanakkor, hogy a dual mining működéséhez relatíve sok VRAM-ra van szükség, 8 vagy 10 GB-nál több, függően a kriptovalutára vonatkozó kombinációtól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés