NBMinerrel már nem limitál annyira a GeForce-ok bányászlimitje

Sikerült némi fogást találni az NVIDIA védelmén, így növelhető a tempó az ETH kriptovaluta bányászata során.

Az NVIDIA még májusban jelentette be, hogy az újonnan üzletekbe küldött GeForce-ok a 3060-as modellhez hasonló bányászlimitet kapnak. Ezek az LHR jelölésű VGA-k – az Ethereum kriptovaluta bányászata során – az elméleti számítási teljesítmény 50%-ával tudtak dolgozni. A gyártó lépésére különböző módokon lehetett reagálni, sokan egyszerűen csak átmentek más kriptovalutára, például Ravencoinra, ugyanis a korlátozás csak az Ethash algoritmus érinti, máshol teljes egészében használható a hardver.

Az NBMiner a 39.0-s frissítésével az Ethash algoritmust érintő limitáció is kapott egy kis kerülőutat, ugyanis a program bevezeti az LHR mód tuningolását. Mostantól a felhasználó megadhatja, hogy a maximális hashráta hány százalékát szeretné elérni. Ez ugye alapértelmezetten nagyjából 50%, de a fejlesztők szerint a 68-as beállítással akár 68%-ra is feltolható a gyári limit.

A 68-as beállítás azért javasolt, mert ez a tesztelt hardverekkel igen jó teljesítményt kínált, ráadásul stabilan is végezte a dolgát. El lehet persze térni ettől a paramétertől, de jelentős változtatás a teljesítmény csökkenésével, vagy a stabilitás elvesztésével járhat. Ezzel együtt a bányászoknak érdemes lehet kipróbálni más értékeket is. A jelenlegi adatok alapján az LHR jelölésű VGA-k – az Ethereum kriptovaluta bányászata során – az elméleti számítási teljesítmény akár 70%-ával is tudnak majd dolgozni az NBMiner 39.0-s verziójának segítségével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés