Klasszikus írógépre hasonlító mechanikus billentyűzet a Nanoxiától

Az Ncore Retro által felkarolt ötletet a modderek már évekkel ezelőtt megvalósították.

A Nanoxia mérnökei és dizájnerei közösen úgy gondolták, hogy egy olyan billentyűzetet dobnak piacra, amely nosztalgikus érzéseket ébreszthet azokban, akik még használtak klasszikus írógépet, és szerették azt – illetve azokra is gondoltak, akiknek csak szimplán bejön a retro életérzés. Ennek a gondolatmenetnek a hatására születhetett meg a vezetékes Ncore klaviatúra, melynek peremes, kör és ovális alakú, "krómozott" gombjai nagyon hasonlítanak a klasszikus írógépek billentyűire.


[+]

Megjegyeznénk, ez a fajta megjelenés egyáltalán nem új, őt, az Ncore megszólalásig hasonlít az Azio MK Retro billentyűzetre. Emellett korábban számos, steampunk vonalon ténykedő moddert megihletett az írógép, hovatovább, Feco32-höz fűződő magyar Steampunk Garage Company is csinált ilyet, nem is egyet.


[+]

Az eltávolítható, azaz cserélhető billentyűsapkák alatt egyenként 70 millió leütésre tervezett Kaihl White kapcsolók találhatóak, tehát a retro külső ne tévesszen meg senkit. Nem feledkeztek meg a multimédiás gombokról, amiből összesen 12 darab található rajta, illetve lekapcsolhatók az Fn és Windows gombok is. Hovatovább, a billentyűzet jól ellenáll a nedvességnek, így a ráömlő kávé, kakaó, üdítő könnyebben letakarítható.

Az Ncore Retro UK/US és német kiosztással az EU-ban 110 euróért (19%-os német áfával) lesz kapható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés