Multifunkciós mindenes a Brothertől

A Brother bemutatta új multifunkciós berendezését, mely az MFC-J6910DW jelzést viseli. A professzionális készülék A3-as méretben képes négy funkciót (nyomtatás, másolás, szkennelés, faxolás) ellátni vezetékes és vezeték nélküli hálózatba kötve is, továbbá duplexben is nyomtat. A termék 8,2 cm-es átmérőjű színes érintőképernyőt kapott, ami kényelmessé teszi a fotók nyomatását, szerkesztését, akár videofájlból is, melyet a mozinyomtatás funkcióval lehet elérni. Ennek alkalmazásával a felhasználó AVI és MOV formátumokból Motion JPG fájlokat nyomtathat, 1 illetve 2 GB-os nagyságig.

A kézi lapadagolásra is lehetőség van, mellyel a különleges médiák nyomtatása lehetséges, továbbá a kézi lapadagolóból indított folyamatnál a készülék nem fordítja meg a lapot, így itt akár vastagabb médiákat, különleges borítékokat is be lehet ültetni. Húszféle médiaméretet kezel a gép, akár 260 g/m² súlyig. A termék A4-es gyorsnyomtatási módban 35 monokróm és 27 színes lapot képes nyomtatni percenként, emellett rendelkezik 250+250 lapos papírtálcával és 35 lapos ADF-fel. Komoly újdonság a faxelőnézet opció, aminek segítségével olvashatóvá válnak a faxok az LCD kijelzőn. A vízszintes és függőleges görgetés, az elforgatás, illetve a kicsinyítés és nagyítás funkciók segítségével át lehet nézni az anyagokat. A PC nélkül 400 oldalnyi fax tárolása lehetséges, melyeket áramszünet esetén akár 24 órán át is megőriz a készülék. Innen kiválasztható a faxnyomtatás funkció is, de a tartalmat szelektálni lehet, így csak azok az oldalak kerülnek kinyomtatásra, amelyekre szükség van.

Brother MFC-J6910DW
Brother MFC-J6910DW [+]

A Brother az új tintasugaras termékcsaládjánál elérhetővé tette a webes felületet a készülék beállításaihoz. Itt lehetőség van megadni a biztonságos funkciózárat, a Secure Function Lock 2.0 személyre szabott hozzáférési paramétereivel, mellyel módosítható a felhasználók hozzáférése, illetve limitálható a havi, heti nyomtatási oldalmennyiség. Természetesen ez a funkció jelszóval védett, így csak a rendszergazda kezelheti.

A berendezés 3,5 másodperc alatt szkennel e-mailbe, OCR-be, képbe, fájlba, FTP-re, e-mail szerverre, hálózati mappába, médiakártyákra, valamint USB pendrive-ra. Az utóbbi kettőnél az LCD kijelzőn átnevezhetők a gép által adott fájlneveket, maximum 6 karakter erejéig. Az ADF-be szerelt CIS szkenner beépítése lerövidítette a papírmásolási, szkennelési és faxolási útvonalat is. Míg korábban a duplex papírkezelés a papír forgatásával járt, addig ez a megoldás a behúzás után mindkét oldalt egyszerre szkenneli, mely akár 4 másodperc alatti duplex munkafolyamatot tesz lehetővé. További újdonság az automatikus levágás funkció, ahol egyszerre több dokumentum helyezhető a szkennerüvegre (A3 felületű összméretig), és a készülék ezeket külön fájlokba vagy oldalanként összefűzve menti el.

Az irodai munkákhoz költségkímélő megoldást kínál a MFC-J6910DW beépített duplex egysége, valamint az extra nagy töltetű új patroncsalád, melyből a készülék tintacseppenként mindössze 1,5 pl-t használ. Az új LC1240-es patronok töltöttsége ISO szerinti 600 oldal mind a négy színben. A nagy töltetű patronok az LC1280XL nevet viselik, és 2400 oldalra elegendő fekete, illetve 1200-1200 oldalra elegendő magenta, cián és sárga színű tintát tartalmaznak, szintén az ISO/IEC 24711 szabvány alapján.

Az új Brother MFC-J6910DW március végétől Magyarországon is megvásárolható lesz, az ajánlott fogyasztói ára 119 900 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés