Hirdetés

Multifunkciós eszközök az OKI és a Lexmark kínálatában

Az egyik legnagyobb nyomtatógyártó, az OKI Printing Solutions két multifunkciós nyomtatóját (MFP – Multi Function Printer) váltja le egy-egy frissített verzióval. A C3520 MFP és a C3530 MFP utódja az új MC350 és MC360 lesz. A két típus közötti különbség az, hogy az MC360-at faxszal is ellátták. A gépekkel nyomtathatunk, szkennelhetünk és másolhatunk. A fekete-fehér nyomatok 20 lap/perces, míg a színesek 16 lap/perces sebességgel készülnek el, minőségüket az OKI ProQ technológiája garantálja. A színes, LED-es nyomtatók újításai közé tartozik, hogy a festékpatron kapacitását 2000 lapról 2500-ra növelték, a szkennelés történhet megosztott mappába, és a fax részleget is fejlesztették. A számítógéphez 2.0-s USB-n csatlakoznak, memóriából 256 MB-ot kaptak. A4-es és A6-os közötti méretű lapokra 1200x600 dpi felbontásban tudnak nyomtatni. A főleg kisebb vállalatoknak, otthoni irodáknak ajánlott C300-as sorozat tagjai szeptembertől vásárolhatók meg körülbelül 130 000 forintos ártól


[+]

A Lexmark még júliusban jelentette be nyolc, vezeték nélküli, „mindenes” nyomtatóját, amelyekkel főleg a kis- és középvállalatokat célozta meg. Közülük három készüléken 4,3"-os érintőképernyő is helyet kapott, amin elérhető az internet, megadott RSS forrásokból nyomtathatunk, vagy használhatjuk a SmartSolutions programok egyikét. Érdekességük, hogy  a megszokott szám-betű kombinációjú típusjelzések mellett azonos kezdőbetűjű neveket is adtak nekik. A négy új modell a Professional sorozatba tartozik. A Platinum és a Prestige az internetre köthető. A Prestige-zsel nyomtatni, szkennelni és másolni lehet, míg a Platinummal faxolhatunk, és memóriakártya-olvasója is van. A Prevail és Prospect négy az egyben modellek, többek között például névjegykártya-szkennelésre is van lehetőségünk velük.  Maximum percenként 33 fekete-fehér és 30 színes oldal elkészítésére képesek. A Platinum, Prestige és a Prevail 802.11n-es, a Prospect g-s  Wi-Fi-vel van felszerelve. Képernyővel csak az első kettő rendelkezik. A négy Professional nyomtató 399, 299, 199 és 169 dolláros áron kapható.


A Platinum és a Prestige

A másik négy készülék a Home Office sorozatot bővíti. Az Interact, Intuition, Interpret és Impact nyomtatók sebessége megegyezik a Professionalök értékeivel. 802.11g-s vezeték nélküli hálózattal mindegyik rendelkezik, az Interact kivételével, ugyanis az 802.11n szabványú kapcsolatot használ. Az első két típus 2,4"-os, színes érintőképernyős, és kártyaolvasója is van PictBridge  támogatással. Ez utóbbi az Impactra is rákerült. Fax funkciót egyedül az Interpretbe építettek be. Áruk 199, 149, 129, illetve 99 dollár.


Az Interact és az Intuition

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés