Hirdetés

Szupergyors Samsung

Külső

A Samsung utóbbi időben tesztelt nyomtatói jól vizsgáztak nálunk. A CLP-310 kis méretével és súlyával, a CLX-3175FN multifunkciós készülék pedig nagy tudásával és okos megoldásaival nyerte el a tetszésünket. Ám ezek inkább a belépő szintű nyomtatók kategóriájába tartoznak. A CLP-770ND, a cég új zászlóshajója egy professzionális lézernyomtató, amely mind sebességével, mind kapacitásával és felszereltségével az élre tör. Különlegessége, hogy beépített duplex egységgel szerelték fel, ami meggyorsítja a kétoldalas nyomtatást, amivel a papírfelhasználást is csökkenti. Továbbá teljes értékű hálózati printerként is üzemeltethető, és bővíthetőségben is jeleskedik.

Hirdetés

A nyomtató méretei az OKI hasonló óriását, a C5750-et juttatták eszünkbe. 481 x 446 mm-es alapterületéhez 464 mm-es magasság társul, a közel kocka alakú gépezet súlya majdnem eléri a 30 kilogrammot. A világosszürke színű doboznak csak a felső része volt sötét, szinte fekete. Az oldalfalak sarkai lekerekítettek, csak a felül van néhol szögletesebb él. Hiába, a nyomtatók valahogy sosem az érdekes dizájnjukról voltak híresek...

A CLP-770ND több papírkiadó tálcával is rendelkezik. Az egyik a nyomtató tetején van, alapesetben ide érkeznek a kinyomtatott lapok. Egy kis kihajtható támasztékot is találhatunk itt. A másik a készülék oldalában rejtőzik, használatához le kell nyitnunk az ajtót. Ez az úgynevezett többfunkciós tálca. Itt rakhatjuk be a különleges hordozókat, például borítékokat, írásvetítő-fóliákat, a szokásosnál vastagabb vagy vékonyabb papírlapokat, öntapadós címkéket.

A papírtartó tálca jobb oldalán egy szintjelzőn nyomon követhetjük a felhasználható papír mennyiségét. Ez a multifunkciós tálca lenyitásakor nyílik fel automatikusan, egyébként zárva van, és a lapok a nyomtató felső papírkiadójára érkeznek.

A Samsung hátulján és bal oldalán lapulnak a gépezet csatlakozói. A legfelső az úgynevezett EDI (External Device Interface), azaz külsőeszköz-csatoló, ami egyébként egy normál USB port. Erre kártyaolvasót vagy naplózó berendezést kapcsolhatunk, így bővítve a nyomtató képességeit. Az EDI melletti hosszúkás téglalap helyére az opcionális Wi-Fi vevő kerülhet. Ezek alatt találjuk az USB és az UTP csatlakozót. A főkapcsoló is ezen az oldalon kapott helyet, mellette egy ventilátor szellőzőnyílásával. A nyomtató hátsó oldalán alul a tápcsatlakozó, felül-középen pedig a vezérlőkártya takarólemeze látható.

A nyomtató elején, felül húzódik a kezelőpanel. Bal oldalt van a nagy monokróm, négy soros, pontmátrixos LCD kijelző, mellette közvetlenül a menü, illetve a visszalépés gombjával. Ezektől jobbra látható a négy iránygomb és az OK, amikkel a menüben navigálhatunk. A narancssárga ikonos billentyűvel állíthatjuk le az aktuális műveletet. Az utolsó gomb pedig a készülék ki- és bekapcsolására, valamint készenléti állapotba helyezésére szolgál. Ez alá egy állapotjelző lámpa került, ami vörösen vagy zölden világít, illetve villog az adott helyzettől függően.

A nyomtató hatalmas dobozában pár szokásos tartozékot is találtunk. Kaptunk hozzá telepítő CD-t, egy rövid üzembehelyezési útmutatót, tápkábelt és egy műanyag, pipettaszerű eszközt, amivel levegőt fújva a dobra került szennyeződéseket tisztíthatjuk le.

A nyomtató adatai:

Termék megnevezése Samsung CLP-770ND
Nyomtatási technológia Lézersugaras nyomtatás
Nyomtatási sebesség Normál: 32 oldal/perc A4, 33 oldal/perc letter
Duplex: 16 lap/perc A4, 17 lap/perc letter
Nyomtatási felbontás 9600x600 dpi
Nyomtatónyelv PostScript 3, PCL 5c, PCL 6, PDF 1.4
Processzor sebessége 800 MHz
Bemeneti papíradagoló kapacitása 500 lapos papírkazetta, 100 lapos többcélú tálca, bővíthető második-harmadik 500 lapos papírkazettával
Kimeneti papíradagoló kapacitása 350 lap
Festékező modul élettartama

színes: 7000 oldal A4 oldal (5 %-os lefedettséggel)
fekete: 7000 A4 oldal (5 %-os lefedettséggel)

Havi terhelhetőség maximum 120 000 oldal
üzemi zajszint 54/35 dB(A)
Papírtömeg 60-160 g/m2 papír, 171-220 g/m2 levelezőlap
Memória mérete 256 MB, bővíthető 768 MB-ig
Csatlakozók USB 2.0, Fast Ethernet 10/100BaseTX, 802.11 b/g vezeték nélküli LAN (opcionális)
Méret 446 x 481 x 464 mm
Tömeg 29,9 kg
Gyártó weboldala www.Samsung.hu
Termék weboldala Samsung CLP-770ND
Bruttó fogyasztói ár kb. 280 000 Ft
Garancia 1 év
Fekete tonerkazetta kapacitása 7000 lap
Fekete tonerkazetta ára 22 000 Ft
Színes tonerkazetta kapacitása

7000 lap

Színes tonerkazetta ára 31 000 Ft
Közvetítőegység élettartama 50 000 lap
Közvetítőegység ára 38 000 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés