Három-három új monokróm multifunkciós készülékkel erősít a Sharp és az OKI

Három új monokróm multifunkciós készüléket jelentett be a Sharp, melyeket főleg nagyvállalati felhasználásra ajánlanak, ennek bizonyítéka az alapkiépítésben 1100, maximálisan 5600 lapos papírkapacitás is.  A nyomtatásra, másolásra, szkennelésre, faxolásra és archiválásra is  használható gépek elsősorban a sebességükben különböznek egymástól. Az MX-M503N csúcsmodell 50, az MX-M453N 45, míg az MX-M363N 36 A4-es lap nyomtatására vagy másolására képes percenként, ez az A3-as oldalaknál 22, 20, illetve 17 lap/perces értékre módosul. Mindhárom modellnél nagy hangsúlyt fektettek az egyszerű működésre és a kényelmes használatra, így nem meglepő a különösen nagy, 8,5 hüvelykes érintőképernyő, amin a különböző képek és dokumentumok ellenőrizhetők, de a teljes értékű, kihúzható billentyűzet sem – ennek segítségével könnyen szerkeszthetjük a beolvasott fájlokat, vagy akár e-mailben is elküldhetjük azokat.

Sharp MX-M503N – 8,5 hüvelykes kijelzővel
Sharp MX-M503N – 8,5 hüvelykes kijelzővel

A készülékek legfeljebb 1200x1200 dpi-s fekete-fehér nyomtatásra, illetve 600x600 dpi felbontású szkennelésre képesek. A berendezések a maximum 4000 lapos kimeneti papírkapacitás mellett számos befejezési funkcióval is rendelkeznek, például tűzéssel, gerinctűzéssel, margóeltolással és lyukasztással, amelyek nagyon hasznosak lehetnek nagyobb irodák számára. A multifunkciós gépek tervezésénél figyelmet fordítottak az egyszerű használatra is, és sok olyan funkcióval látták el őket, amelyek megkönnyítik az üzemeltetők dolgát. Több gép együtt vezérelhető egy távoli munkaállomásról, állapotuk távolról is ellenőrizhető, a konfigurációs beállítások átmásolhatók az egyik berendezésről  a másikra, és automatikus figyelmeztetést küldenek a rendszergazdának e-mailben, ha hibaelhárításra van szükség. A mérnökök odafigyeltek környezetünk kímélésére is, mindegyik modell egyszerűen energiatakarékos üzemmódba kapcsolható, és megfelel a RoHS direkítva előírásainak is.

OKI MB290
OKI MB290

Új multifunkcionális berendezéseket jelentett be az OKI is, a vállalat a belépő szintű MB200-as sorozatot bővíti három új modellel, az MB260-nal, MB280-nal és MB290-nel. A fekete-fehér nyomtatásra és fénymásolásra képes készülékek szkennerként is használhatók 600x600 dpi maximális felbontás mellett. A főleg kis- és középvállalkozásoknak ajánlott masinák percenként 20 A4-es oldal nyomtatására, illetve másolására képesek. Mindegyik 250 lapos bemeneti papírkapacitással rendelkezik, és akár pendrive-ra is képesek szkennelni, illetve arról  is tudnak nyomtatni. Az MB 280-as és MB290-es faxolási funkcióval is rendelkezik, sőt, utóbbi modell képes hálózatban is működni. A termékek pontos magyarországi megjelenési idejéről és várható áráról még nem számolt be a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés