Hagyományos képaránnyal érkezik az MSI nagyobbik androidos tabletje

Az MSI a Primo 73 leleplezése után a Primo 81-et is bedobta a szorítóba, mely valamivel méretesebb a kisebb testvérénél, de a képaránya teszi igazán érdekessé. Az új masina 7,85 colos, IPS panelt használó, kapacitív multi-touch-os érintőképernyőt kap, melynek felbontása 1024x768 pixel. Ebből rögtön észrevehető, hogy az újdonság 4:3 képarányt használ, amit a felmérések szerint jobban kedvelnek a vásárlók a szélesebb megjelenítőknél. A 200,2 x 135 x 7,82 mm-es termék egyébként nagyjából 330 grammot nyom, tehát tökéletesen hordozható megoldásról van szó.


[+]

A fém hátlappal rendelkező tabletben az Allwinner A31 jelzésű SoC dolgozik, amiben a főbb számításokat négy darab 1 GHz-es órajelen üzemelő ARM Cortex-A7-es mag látja el, míg az IGP szerepét egy MP2-es konfigurációt használó Imagination PoverVR SGX544-es egység tölti be. Utóbbi támogatja az OpenGL ES 2.0-s API-t, illetve a Full HD-s videók gyorsítása is megoldott. A rendszermemória kapacitása 1 GB, míg az adattárolást egy 16 GB-os flashmemória látja el, mely szerencsére kiegészíthető egy 32 GB-os microSD szabványú memóriakártyával.


[+]

A Primo 81 esetében a tabletekre jellemző szokásos funkciók sem hiányoznak, így van IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi adaptere, valamint hátul egy 2, míg elöl egy 0,3 megapixeles kamerája. Természetesen a mini HDMI és az micro USB 2.0-s port is a rendszer része, továbbá a termék rendelkezik gyorsulásmérővel, 3,5 mm-es jack kimenettel, valamint egy fél wattos teljesítmény leadására képes hangszóróval. A tabletben 3500 mAh-s akkumulátor kapott helyet, de a gyártó nem részletezte a pontos üzemidőt.

A MSI a terméket Android 4.2-es operációs rendszerrel szállítja, az ajánlott fogyasztói ára hazánkban 57 490 forint lesz. A cégtől kapott információk szerint a Primo 81 is két év, úgynevezett Pick Up & Return garanciát kap, ami azt jelenti, hogy ha a vásárlástól számított két éven belül a termék elromlik, akkor a meghibásodott masináért házhoz megy a garanciát intéző cég, majd a javított, vagy új tabletet vissza is szállítják. Gyakorlatilag a felhasználónak ki sem kell mozdulnia a garanciális ügyintézéshez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés