MSI Gaming alaplapok B85 vezérlőhíddal Mini-ITX és microATX méretben

Az MSI töretlenül tolja a Gaming családba tartozó alaplapok szekerét, melyek között nem újdonság a B85 vezérlőhíd használata, hiszen a normál ATX méretű Gaming deszkát készítettek már erre alapozva (B85-G43-Gaming), de most eljött az idő, hogy mindezt egy és két számmal kisebb formába öntsék. Ennek eredményeképpen születtek meg a microATX-es B85M Gaming, illetve a Mini-ITX méretszabványnak megfelelő B85I Gaming névre keresztelt újdonságok, melyek NYÁK szinten alapként a korábban bemutatott Z87I Gaming és Z87M Gaming nevű variánsokat használták fel, de az Intel olcsóbb, B85-ös PCH-ja dolgozik rajtuk. Az alaplapok elrendezése tehát hasonló mint a Z87-es PCH-t használó modelleké, csupán a tudás terén van némi eltérés, de a fő vonásokban megegyeznek.

MSI B85I Gaming - Mini-ITX méretben
MSI B85I Gaming - Mini-ITX méretben [+]

Az LGA1150 foglalatba illeszkedő processzorokat fogadó újdonságok természetesen megkapták a vörös-fekete színkombinációt és az MSI exkluzív szoftveres (OC Genie 4, Click BIOS 4, VGA Boost, Command Center) és hardveres körítését – Military Class 4 komponensek (Hi-c és DARK kondenzátorok, Super Ferrite tekercsek, plusz EMI és ESD védelem stb), Super RAID funkciót, MSI Gaming portok. Természetesen a sorozatra jellemzőek a Killer E2200 Gigabit Ethernet is jár az összeállításhoz, akárcsak az Audio Boost hangtechnológia, mely támogatja a 600 ohmos fejhallgatókat is. Utóbbi a Realtek ALC1150 kodekből, az OPA1652 műveleti erősítőből, audio felhasználásra készített kondenzátorokból, valamint a Creative SBX Studio Pro és Sound Blaster Cinema szoftveres megoldásokból tevődik össze. Továbbá az MSI az USB portok egyenkénti stabil 5 voltos tápellátását is megoldotta.

Az MSI B85I Gaming felszereltségére nem lesz panasz: PCIe x16, miniPCIe, 4 x SATA 6 Gbps, 1 x SATA 3 Gbps, 1 x eSATA 3 Gbps, 4 x USB 3.0, 6 x USB 2.0, optikai S/PDIF digitális és 7.1 analóg hangkimenet, DVI, HDMI, DisplayPort, Gigabit Ethernet
Az MSI B85I Gaming felszereltségére nem lesz panasz: PCIe x16, miniPCIe, 4 x SATA 6 Gbps, 1 x SATA 3 Gbps, 1 x eSATA 3 Gbps, 4 x USB 3.0, 6 x USB 2.0, optikai S/PDIF digitális és 7.1 analóg hangkimenet, DVI, HDMI, DisplayPort, Gigabit Ethernet [+]

Az MSI az újdonságok árát hivatalosan nem közölte, de a német webshopok tanulsága szerint a B85I Gaming 105 euró körül lesz kapható. A B85M variáns egyelőre nem került a boltokba és sajnos képet sem közölt róla a vállalat (de vélhetően az említett Z87M Gaminggel 100%-os lesz az egyezés).

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés