Asus blog: bemutatkozik a B85-Pro Gamer alaplap

Meglehetősen fura egy lapon említeni a Gamer jelzőt az Intel B85-ös vezérlőhídjával, mely utóbbit köztudottan nem tuningra fejlesztett az Intel, sőt az erre irányuló komolyabb próbálkozásoknak rendre véget vetettek. Persze a tuning nem minden, sőt a gamerek nagy része megvan nélküle is, így érthető, ha egy részük inkább azokat a költséghatékony, belépő szintű vagy középkategóriás megoldásokat részesítik előnyben, ahol az ár és a tudás még megfelelő egyensúlyban van. Az ASUS ennek a rétegnek az igényeit szeretné kielégíteni a Gamer családdal, ellenfelet állítva az MSI B85-G43 Gaming és ASRock B85 Fatal1ty Killer alaplapoknak.


[+]

Ennek a ligának a legelső tagja az ASUS részéről az ATX méretkategóriájú B85-Pro Gamer deszka, aminek fekete-piros színvilága távolról a felsőkategóriás ASUS ROG családot idézi. Persze nem csak a színeken változtattak, hanem a körítésen is, noha számos ponton a "sima" B85-Pro köszön vissza: az LGA1150-es foglalat, a DIMM és PCI/PCI Express csatlakozók száma, illetve kiosztása, valamint a SATA és USB aljzatok száma és típusa változatlan.


[+]

Az újítások a körítésen érhetőek tetten: megduplázott, immáron 8 fázisú Digi+ tápellátó áramkör (mint a Z87-A típuson), Nichicon GT szériás kondenzátorok, extra DRAM-védelem és ESD védelem, Intel Gigabit Ethernet vezérlő (Realtek helyett) GameFirst II technológiával, SupremeFX hangkeltő extra EMI védelemmel, ELNA kondenzátorokkal és nagy impedanciájú fejhallgatókat kezelő (300 ohm) Ti erősítővel, valamint SonicRadar alkalmazással.

Ami a megjelenést és az árat illeti, utóbbival nem szolgált információval a gyártó, de a felbukkanás április végére tehető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények