Mozi zsebre vágva: startol az új iPod

Az Apple a tegnapi napon bejelentette iPod médialejátszó-családjának legújabb tagjait, melyek a jól bevált névre és formára alapoznak, ám a korábbi változatokhoz képest több lényeges újdonsággal is szolgálnak. Az új iPodok legfontosabb újítása kétségtelenül a 2,5 hüvelykes képátlójú, 320 x 240 pixeles felbontású színes kijelző, melyen a zeneszámok szöveges információin túl immáron képek illetve különböző mozgóképtartalmak is megjeleníthetők.

Az új iPod kezdetben két háttértár-kapacitással és két színben (fekete, fehér) lesz hozzáférhető; a 30 gigabájtos merevlemezzel szerelt változat mindössze 1 centiméter vastag, de a 60 gigabájtos változat vastagsága sem éri el a másfél centimétert, így még ez utóbbi modell is tíz százalékkal vékonyabb, mint a korábbi – harmadaennyi adat tárolására képes – iPod. A vékonyabb ház – dacára a nagyobb kijelzőnek – ráadásul energiatakarékosabb elektronikát rejt magában; az Apple közleménye szerint a kisebbik példány 14 órányi folyamatos zenelejátszásra képes, míg a 60 GB tárolókapacitást nyújtó iPod ugyanezt 20 órán keresztül biztosítja (a folyamatos videolejátszás maximális üzemidejét nem közölte a vállalat).

Az új iPod a jövő héten kerül forgalomba, a 30 gigabájtos modell induló ára 299, a nagyobb testvéré 399 dollár (átszámítva rendre 63 000 és 84 000 Ft) lesz, tehát az új technológiáért cserébe nem kell több pénzt fizetniük a vásárlóknak. Az Apple már a lejátszók megjelenésekor számos kiegészítőt kínál az új iPodokhoz, így dokkolóállomás, az ehhez csatlakozó távirányító, illetve a video-átjátszókábel külön megvásárolható majd, mindemellett a megújult iTunes segítségével mostantól videoklippeket és filmeket (zömében népszerű tévésorozatokat) is letölthetnek az interneten keresztül az iPod-tulajdonosok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés