Januárban érkezhet a legkisebb iPod

Jövő januárban – nagyjából egy évvel a jelenleg kapható legkisebb iPod médialejátszó, az iPod shuffle bejelentése után – az Apple ismét megújítaná iPod szériáját, mégpedig egy minden eddiginél kisebb zenelejátszóval, mely vélhetőleg ugyanúgy iPod shuffle modellnév alatt fog futni, mint az idén megjelent példányok. Egy az AppleInsider birtokába jutott, belső használatra szánt feljegyzés többek között említést tesz arról, hogy az új iPod shuffle mérete tovább csökken majd, továbbá szó esik arról is, hogy az új modell a jelenleginél nagyobb színválasztékban kerülhet piacra.


iPod shuffle: összemegy?

Az internetes magazin birtokába jutó dokumentációt készítő elemző úgy vélekedik, hogy a megújult iPod shuffle ugyanabban az árszegmensben és ugyanakkora kapacitással kerül majd piacra, mint a régi modellek, azaz az Apple vélhetően 99 dollárt fog kérni az 512 MB memóriával ellátott modellért cserébe, az 1 GB-os típus ára pedig marad 129 dollár.

A januári piaci bevezetést részben a gyártási folyamat felkészítése, részben pedig üzleti megfontolások indokolhatják – spekulál az American Technology Research elemzője. Erre utal legalábbis, hogy az Apple nemrégiben állapodott meg a memóriagyártó Hynix-el, mely így már a harmadik NAND flash-memóriákat szállító partnere a vállalatnak. Másrészről a januári debütálás – az idei tapasztalatokból kiindulva – némileg ellensúlyozhatja a karácsonyi szezon után tapasztalható év eleji pangást – vélekedik a szakember.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés