Mozi a zsebben

A kisméretű piko projektorok a legfiatalabb termékcsaládok közé tartoznak. Bár felbukkanásukkor mindenki óriási jövőt jósolt nekik, az áttörés eddig elmaradt. Ennek elsősorban a kis méretből fakadó kompromisszumok kötelező megkötése volt az oka, ám a jelek szerint a gyártók egy része mindent meg tesz azért, hogy közelebb hozza a felhasználókat az ilyen jellegű termékekhez.

Hirdetés

Itt van például az AAXA Technologies, amely most bemutatta egész hasznosnak tűnő, M2 típusjelzésű kisméretű vetítőjét. Hasonló kategóriájú társaihoz képest 110 Ansi Lumenes fényereje kimondottan nagynak mondható, bár ez természetesen jelentősen elmarad a hagyományos projektoroknál megszokott értékektől. Ebből fakadóan csak kellően besötétített szobában használható, így arról ne is álmodjon senki, hogy egy átlagos tárgyalóban vagy irodában virgonckodhat majd vele.

AAXA M2
AAXA M2

A továbbfejlesztett Vibrant Color technológiának köszönhetően állítólag a kép minőségét is sikerült tovább javítani. A LED-es projektor maximum 1280x720 képpont megjelenítésére képes másodpercenkénti harminc képkocka mellett. Integrált belső memóriája 1 GB, de egy SD kártyával ez 16 GB-tal bővíthető. További extra, hogy az USB porton keresztül egyéb külső adattárolók csatlakoztathatók össze vele.

Az eszközre az USB mellett került egy HDMI, egy D-Sub és egy kompozit csatlakozó is, valamint elhelyeztek rajta két hangszórót, amelyek teljesítménye mindössze egy watt. A sztereó hangrendszer kifejezés nyilván jól hangzik, amikor a kommunikációban a termék előnyeit ecsetelik, de azért nem biztos, ez így ebben a formában tökéletes megoldás lesz. Beépített médialejátszója mindössze az MP4, MP3, AVI és JPG fájlok kezelését támogatja, azaz ezen a téren még van hova fejlődni. A száz hüvelykes képátló kivetítésére képes AAXA M2 az USA-ban már elérhető, ára sem olyan vészes, hiszen 330 dollárt kell érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AAXA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés