A világ legkisebb projektora!

A németországi Fraunhofer Institute korábban is mérföldkőnek számító eljárások kifejlesztésével kényeztette el a szórakoztatóelektronikai és IT iparág iránt érdeklődőket, elég ha csak az MP3 formátumra gondolunk, amely kidolgozása az intézet nevéhez köthető.

A kutatóközpont zsenijei most a világ legkisebb projektorával kápráztatják el a nagyérdeműt. Az egyelőre prototípus állapotban létező eszköz ugyanis mindössze hat milliméter vastag. Ennek ellenére a fényereje várhatóan rendben lesz, hiszen állítólag tízszer olyan világos képet képes előállítani, mint amilyen a korábbi technológiák révén létrehozható lett volna ilyen méretek mellett.

A készülék 45 piros, zöld és kék mikrolencse segítségével teremti meg a képet, amely felbontása egyelőre maximum 200x200 pixel lehet. Ez az újfajta megoldás már annyira kiforrott, hogy be merik mutatni a nagyközönség előtt is – első alkalommal közelebbről a tokiói Nano Tech 2011 kiállításon tekinthető meg. A Fraunhofer mérnökeinek tervei szerint a mini projektoruk a jövőben könnyedén integrálható lesz okostelefonokba, és egyéb hordozható eszközökbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés