Getac E110 túlélő ipari tablet x86 alapokon

Egy tablet nem feltétlenül csak arra jó, hogy a kanapén ücsörögve vagy a tömegközlekedésen maszatoljunk vele, hiszen egy aránylag nagy érintőkijelző üzleti és ipari környezetben is jól jöhet. Persze egy nem éppen steril gyártósor mellett vagy a terepen a csinos műanyag vagy alumínium ketyerék nem sokáig bírnák a strapát, ezért az ellenálló megoldásairól híres Getac bemutatta az E110 táblagépet, amely minden bizonnyal zokszó nélkül veszi az akadályokat barátságtalan munkakörnyezetben is.


[+]

A kecsesnek távolról sem nevezhető szerkezet masszív magnéziumötvözet házat és robusztus gumiütközőket kapott, valamint a szigetelésre is nagy hangsúlyt fektettek, hogy semmilyen por, folyadék és egyéb szennyeződés ne juthasson belsejébe. Lelkét nem ARM-os konfiguráció képzi, mert az adott feladatkörökben egy x86-os rendszer jobban támogatott, ezért az 1,86 GHz-es Intel Atom N2800 processzorra esett a választás, amely integrált grafikus alegységével nem fog teljesítményrekordokat döntögetni, de a legtöbb esetben még ez is bőségesen elég lesz. Cserébe passzívan hűthető és fogyasztása is alacsony, amely hosszabb akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé.


[+]

A rendszerbe 4 GB memória és egy 64 GB-os SSD került, így mozgó alkatrészek hiányában ütődések, zuhanások és komolyabb vibrációk sem károsítják a szerkezetet, ezt bizonyítja a MIL-STD-810G és az IP65 tanúsítványok is. 10,1”-es képátlójú kijelzőjének felbontása 1366x768 pixel, fényereje pedig 750 cd/m², ez utóbbinak köszönhetően szikrázó napsütésben is jól olvasható marad. Több érintés egyidejű érzékelésére is képes, azonban nem kapacitív, hanem rezisztív módon teszi mindezt, hogy használata tollal vagy akár kesztyűben is lehetséges legyen.


[+]

Csatlakozói között 2 x USB 2.0 port, Gigabit Ethernet, Type II-es PCMCIA, RS232-es sorosport, audiokimenet és egy 60 tűs dokkolási lehetőség sorakozik. Vezeték nélküli kommunikációra Wi-Fi, Bluetooth és opcionálisan 3G modul áll rendelkezésre, de GPS is található az igényelhető opciók között. A biztonság érdekében TPM chip, Smart card olvasó, Kensington zár az alapkiépítés része, de a PCMCIA bővítési lehetőséget felhasználva például RFID olvasóval is kiegészíthető a repertoár. A Getac E110 280 x 184 x 40,5 mm-es, tömege 1,6 kg, 5200 mAh-s akkumulátora körülbelül 5 órás üzemidőt biztosít.


[+]

A Windows 7 Professional operációs rendszerrel érkező Getac E110 strapabíró táblagép vételára még ismeretlen, de valószínűleg erre is hamarosan fény derül, mert forgalmazása még augusztusban megkezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Getac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés