Mindent vízhűtés borít az MSI új X38-as alaplapján

Különleges alaplapi hűtési megoldásokból eddig sem volt hiány a tajvani Micro Star International (MSI) választékában, a vállalatnál azonban nemrég úgy döntöttek, hogy egy a passzív megoldásoknál hatékonyabb vízhűtéssel is ellátják néhány újdonságukat. Ilyen hűtőt nem az MSI készített először, a cég alaplapi vízhűtése azonban mégis különleges a maga nemében, hiszen a körhöz három blokk tartozik, így a rendszerben keringő folyadék nem csak az északi hidat, hanem a déli hidat és a tápáramkört is hűti.

Az MSI elsőként az Intel csúcskategóriás, amúgy rendkívüli módon melegedő X38-as alaplapi lapkakészletét tartalmazó X38 Hydrogenen alkalmazza az új vízhűtést. Az újdonság a cég többi X38-alapú megoldásához hasonló felépítést nyújt majd, azaz például négy teljes szélességű, PCI Express v2.0 szabványnak megfelelő bővítőfoglalattal, hét Serial ATA porttal, két eSATA csatlakozóval, két Gigabit Ethernet vezérlővel és nyolc USB kapuval rendelkezik, az átlagosnál jobb minőségű hangért pedig a Creative X-Fi Xtreme Audio hangchipje felel majd.

Az X38 Hydrogen lapértesülések szerint két változatban kerül a boltokba, várhatóan decemberben. A két típus közti egyetlen különbség a DRAM-foglalatok kiosztásában rejlik majd: a csúcsmodell az asztali számítógépekbe szánt alaplapok mezőnyében igazi ritkaságként hat foglalatot, négy DDR3 és két DDR2 szabványút kínál a memóriáknak. Az alaptípust ezzel szemben csak DDR3 modulokkal lehet majd felszerelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés